Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mark Koster verliest mediacolumn Radio 1 na kritiek op NPO

Mediajournalist Mark Koster is per direct zijn mediacolumn in het programma ‘WNL op Zaterdag’ op NPO Radio 1 kwijt. Aanleiding hiervoor is een kritisch onderzoek dat Koster momenteel doet naar de publieke omroep. “De mediarubriek bij WNL op zaterdag is per direct geschrapt”, twittert hij.
Mark Koster verliest mediacolumn Radio 1 na kritiek op NPO Koster doet het onderzoek samen met Marthe-Geke Bracht voor Follow The Money, een platform voor onderzoeksjournalistiek. Deze week is het eerste artikel verschenen over ‘het wankelen van het omroepbestel’  en NPO, die probeert centraal gezag te verwerven, terwijl de omroepen vechten voor hun bestaan.WNL-directeur / hoofdredacteur Bert Huisjes bevestigt tegenover Villamedia het vertrek van Koster. “Met zo’n aangekondigde omvangrijke publicatiereeks is het journalistiek ongemakkelijk om het hier niet over te hebben. En om het er wekenlang wel over te hebben, zou betekenen dat we de bevindingen en beschrijvingen onderschrijven. Dat kan ik nu maar voor een klein deel inschatten.”

Maar volgens Koster zou het helemaal geen probleem hoeven te zijn. “De rubriek ging sowieso altijd over andere media. Ik heb er nooit iets van mezelf besproken of geplugd. Ook niet toen ik nog bij Quote zat.”

Naast Radio 1 schoof Koster ook regelmatig aan bij het tv-programma ‘Goedemorgen Nederland’ op NPO1.

De komende periode neemt een WNL-medewerker de mediacolumn op NPO Radio 1 over. [RadioWereld.NL]