Search
Close this search box.

Roos Abelman vervangt tijdelijk Ghislaine Plag in Spraakmakers

Roos Abelman start maandag 11 april als presentator van het programma Spraakmakers op NPO Radio 1. Ze neemt hiermee tijdelijk het stokje over van Ghislaine Plag die eerder al heeft aangekondigd een sabbatical te nemen. Carl-Johan Zwart blijft het vaste gezicht op de vrijdag.

Foto: Tim Knol

Spraakmakers is een fantastisch programma en de mogelijkheid om dat te mogen presenteren pak ik met beide handen aan“, zo laat Spraakmakers-presentator Roos Abelman weten. Spraakmakers wordt elke werkdag uitgezonden om 09.30 uur op NPO Radio 1.

Presentator en journalist Roos Abelman is bekend met radio. Ze begon haar carrière bij NH media als radioverslaggever. Daar deed ze onder andere verslag van de nasleep van de moord op Pim Fortuyn, de brand bij het cellencomplex op Schiphol, verschillende moordzaken en het eerste publieke optreden van koningin Maxima en Willem-Alexander als stel. Ook heeft ze als verslaggever, programmamaker en presentator voor diverse televisieprogramma’s gewerkt. De afgelopen jaren was Abelman de vaste stem van de middagshow bij BNR Nieuwsradio. [RadioWereld.NL]