Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Marathon-uitzending ‘De nacht van De slapelozen’ met Frits Spits in de langste nacht van het jaar

Op dinsdag 21 december, in de langste nacht van het jaar, biedt de publieke omroep Kro-Ncrv troost, herkenning en inspirerende, persoonlijke verhalen met de marathon-uitzending ‘De nacht van De slapelozen‘ met Frits Spits op NPO 2.

Foto: Stijn Ghijsen

Deze zomer bood Frits vijf nachten achtereen in zijn intieme radiostudio op NPO Radio 1 een luisterend oor aan hen die de slaap niet kunnen of willen vatten. Gesterkt door slaapdeskundigen, gedragstherapeuten en psychologen, met de zoetgevooisde stem van de poëzie én de nachtelijke cadans van Nederlandstalige muziek, vertelden de slapelozen aan Frits hun verhaal, middenin de donkerste uren van de nacht.

In het gelijknamige tv-programma ‘De slapelozen’, eerder uitgezonden op NPO 2 in november, volgt de camera de slapelozen uit dit radioprogramma naar de geborgenheid van hun slaapkamer.

Hoe is het om dagelijks midden in de nacht hard aan het werk te zijn, als visser op volle zee of als bakker in de verlaten dorpsbakkerij? En wat is de magie van de nacht voor een nachtfotograaf, wandelaar of kunstenaar? Wat brengt de nacht hen die niet kunnen slapen, als verder iedereen op één oor ligt?

In de marathon-uitzending ‘De nacht van de slapelozen’, middenin de langste nacht van het jaar, worden alle afleveringen van De slapelozen achter elkaar uitgezonden.

Frits: “Geen oog dicht doen was nog nooit eerder zo aangenaam. We weven kleuren in het zwarte laken van de nacht van de luisteraar.” Met De slapelozen wil Kro-Ncrv laten zien dat een rustige, uitgeslapen nacht lang niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Bij de tv-uitzendingen is daarnaast een podcast verschenen. Met hoogtepunten uit de nachtelijke gesprekken van Frits met zijn gasten en reacties van luisteraars die de slaap niet wilden of konden vatten. De vijfdelige podcastserie is via de NPO Radio 1 app te beluisteren. [RadioWereld.NL]

Foto: Stijn Ghijsen