De Ochtend van 4 in het teken van ‘De Menselijke Maat’

Het radioprogramma ‘De Ochtend van 4‘ zet van maandag 20 december tot en met vrijdag 24 december bijzondere maatschappelijke projecten in de schijnwerper. vijf dagen lang is in de uitzending bij Margriet Vroomans een reportage te horen over een lokaal initiatief, waarbij mensen kleine en duurzame oplossingen zoeken voor grote problemen van onze tijd.

Foto: Ineke Oostveen

Deze themaweek vloeit voort uit de wekelijkse rubriek ‘De Menselijke Maat’ die sinds maart 2021 elke woensdag te horen is in De Ochtend van 4.

Margriet Vroomans: “Problemen op het gebied van klimaat of duurzaamheid lijken soms zo groot dat je er moedeloos van zou worden. Gelukkig zijn er altijd mensen die oplossingen verzinnen – kleinschalig, lokaal, maar met groeiend effect.

Die mensen laten we wekelijkse in ‘De Menselijke Maat’ graag aan het woord, om hun inspiratie en oplossingen door te geven aan anderen. Wekelijks komen er veel initiatieven binnen die luisteraars met ons delen, daarom lijkt het ons heel geschikt om in de week voor Kerst een dagelijkse rubriek van te maken en luisteraars te inspireren naar elkaar om te kijken.” [RadioWereld.NL]