Search
Close this search box.

NPO Radio 4 komt opnieuw met guilty pleasures in De Klassieken (filmpje)

Het radioprogramma ‘De Klassieken’ van NPO Radio 4 staat op vrijdag (18 februari) opnieuw in het teken van ‘guilty pleasures’. Ab Nieuwdorp presenteert een lijst ‘vol verrassende nummers die zorgen voor een feest van herkenning, ontdekking, nostalgie en verbinding.’ En luisteraars kunnen weer helpen de lijst samen te stellen.

Foto: video still stream NPO Radio 4

Klassieke muziek is tijdloos en staat vaak aan de basis van grote internationale hits.

De Vijfde Symfonie van Beethoven is één van de bekendste en populairste klassieke muziekstukken. Beethoven bestormde menig keer de hitlijsten met bewerkingen geïnspireerd op deze compositie. Zijn melodie werd verwerkt in rock, pop, rap en jazz hits.

De Guilty Pleasures Lijst staat vol met populaire bewerkingen van bekende klassieke muziek.

Presentator Ab Nieuwdorp: ”Rokkostuum uit en discopak aan! Lekker losgaan op popnummers die hun basis hebben in de klassieke muziek. Hoe mooi is dat?! Deze editie ook nog eens samen met één van mijn grote helden; Ruud Bos. Hij kent als geen ander de ins en outs van de Guilty Pleasures die vrijdag klinken.

Samen met componist Ruud Bos neemt presentator Ab Nieuwdorp de luisteraar mee door de diverse lijst: van Ekseption en Kajem tot Dorus en James Last. De componist staat bekend om zijn composities voor de Efteling, De Fabeltjeskrant en Zeg ‘ns Aaa en zijn samenwerkingen met Toon Hermans, Willeke Alberti en Wim Sonneveld.

Het is niet de eerste keer dat De Klassieken op NPO Radio 4 in het teken staat van guilty pleasures. In december 2020 stond het programma ook al in het teken van dit thema. [RadioWereld.NL]