Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wereld Radio Dag zondag in het teken van ‘radio en vertrouwen’

Zondag (13 februari) is het weer ‘World Radio Day’. Een dag om even stil te staan bij het mooiste medium. Radiostations en exploitanten over de hele wereld staan op deze dag stil bij de kracht van het mediumtype radio. Het is de 11e keer dat Unesco World Radio Day wordt gevierd.

Foto: Pixabay

Het thema van de Wereld Radio Dag is dit jaar “Radio en vertrouwen.” Radio blijft een van de meest vertrouwde en gebruikte media ter wereld, volgens verschillende internationale rapporten. Maar hoe blijft radio dit ondanks alle hoeveelheid nepnieuws die via internet verspreid wordt? Andere dilemma’s zijn hoe radio ondanks de digitalisering toegankelijk blijft voor iedereen. En hoe kan radio economisch overleven?

Volgens organisator Unesco bereikt radio nog altijd 95% van de wereldbevolking. Naar schatting zijn er meer dan 40.000 radiostations. In ons land zijn overigens geen specifieke evenementen gepland om World Radio Day te vieren. [Radiowereld.NL]