NPO Radio 2 in teken van ‘80s Achtdaagse

Luisteraars van NPO Radio 2 hebben de aankondiging al een weekend lang gehoord. De publieke zender NPO Radio 2 staat van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 februari acht dagen lang in het teken van de ‘80s Achtdaagse met alleen maar muziek uit de jaren 80.

Acht dagen lang kunnen luisteraars hun favoriete ‘80s-klassiekers aanvragen. De deejays staan uitgebreid stil bij de verhalen die verbonden zijn aan de aangevraagde nummers.

NPO Radio 2: “Dat kunnen heel persoonlijke herinneringen zijn, maar natuurlijk staat menig luisteraar ook nog de opmars van de homecomputer en walkman bij, net als de Koude Oorlog, de EK-zege in 1988, de Rubiks Kubus, schoudervullingen en tv-series als Knight Rider en Zeg ‘ns AAA. En dat alles tegen een achtergrond van Nederpop, Neue Deutsche Welle, punk, new wave, ska, pop en rock.

De ‘80s Achtdaagse wordt vrijdag om 8 uur afgetrapt met een speciaal meezing uur.

Duo-presentatie
Op vrijdag 25 februari, de laatste dag van de ‘80s Achtdaagse, zijn de hele dag deejay-duo’s te horen op NPO Radio 2. Jan-Willem Roodbeen & Jeroen Kijk in de Vegte bijten de ochtend af om 06.00 uur; om 09.00 uur gevolgd door Bart Arens & Giel Beelen. Tussen 12.00 en 14.00 uur zijn Corné Klijn & Emmely de Wilt te horen en daarna Paul Rabbering & Jeroen van Inkel. Wouter van der Goes & Frank van ‘t Hof sluiten tussen 16.00 en 20.00 uur de ‘80s Achtdaagse af met vier uur lang vinyl, waarbij alle verzoekjes vanaf single of lp worden gedraaid.

Met de ‘80s Achtdaagse mengt NPO Radio 2 zich opnieuw in de 80’s strijd op de radio. In het verleden organiseerde het station al regelmatig ‘De week van de jaren ‘80’. Later werd deze week overgenomen door NPO Radio 5. Daarnaast staat Radio 10 in maart altijd in het teken van de jaren ’80. Recent organiseerde ook Radio Veronica een Epic 80s week. [RadioWereld.NL]