Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stefan Stasse vindt stoppen met NPO Radio 2-programma “heel erg jammer”

Stefan Stasse noemt het stoppen van zijn NPO Radio 2-programma ‘De Staat van Stasse’ een zware dobber. “Het programma is toch een soort vrijstaat waar ik heel fijn buiten de lijntjes mag kleuren en elke radiovorm heb ontdekt”, zo zegt de deejay tegen het ANP. “Het was voor mij nog helemaal niet klaar.”

Foto: video still

Eerder deze maand werd bekend dat Stasse een nieuw weekendprogramma op NPO Radio 5 krijgt en daarom stopt met zijn avondprogramma op NPO Radio 2. De twee programma’s zijn niet te combineren. “In principe ga ik nooit ergens graag weg, dat vind ik altijd lastig.

Stasse was al enige tijd op zondagmiddag te horen op NPO Radio 5 met ‘Goudmijn’. Zijn nieuwe programma The Magical Mystery Tour wordt ook weer een typisch Stasse programma waarin de luisteraar weer veel ruimte krijgt. “Dat was iets wat ik meteen wilde en dat gaat ook gebeuren.

Maar eerst volgt op donderdag 21 december de laatste uitzending van De Staat op NPO Radio 2, wat onder de noemer ‘Staatsbegrafenis’ een grootst afscheid wordt. Toch hoeven de luisteraars van NPO Radio 2 nog niet geheel afscheid te nemen van de stem van Stasse, want de deejay blijft komend jaar nog de stationvoice van de radiozender. [RadioWereld.NL]