NMO Luisteronderzoek week 30-2023: NPO Radio 2 is marktleider (Update)

NPO Radio 2 was in week 30 de best beluisterde radiozender van Nederland met 14,4%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 11,2%, gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 10,3%.

Foto: Pixabay

Dat de vakantietijd nu echt begonnen is, is duidelijk te zien in de luistercijfers. Vrijwel alle grote stations verliezen marktaandeel en/of weekbereik. Vooral Qmusic en Radio 538 maken een flinke duik naar beneden. Wel blijft Qmusic de meeste luisteraars houden.

Sky Radio, 100% NL en 3FM maken een flinke sprong naar boven als het om marktaandeel gaat.

Grand Prix Radio staat deze week niet in het overzicht, ondanks dat afgelopen zondag de Grand Prix van België verreden werd. Maar nog altijd is er de mismatch met racegeluiden van de televisie, want in de data die naar de radiostations is gestuurd rapporteert het NMO opnieuw 2,35 miljoen luisteraars met een marktaandeel van 0,9%. Het NMO laat weten dat Grand Prix Radio deze week ontbreekt in verband met de laatste implementaties die gedaan worden in de encoding van de zender.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 94 zenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 30

2 reacties

  1. Radio Veronica is nog steeds van Talpa staat er wat een slaapkoppen die redactie daar.
    Zoiets moet dan betrouwbaar zijn voor de luistercijfers als ze niet eens weten dat Radio Veronica allang verkocht is door Talpa.