Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio Tour de France vanaf zaterdag weer 3 weken lang op NPO Radio 1

Zaterdag (29 juni) gaat de 111e editie van de Tour de France van start en dat betekent dat ook Radio Tour de France weer de lucht in gaat via NPO Radio 1. Ook dit jaar tekenen Henry Schut en Robbert Meeder voor de presentatie.

Le Grand Départ van de Tour de France vindt dit jaar plaats in Florence en eindigt voor het eerst in jaren niet in Parijs, maar in Nice. En niet met een sprintersrace, maar voor het eerst sinds 1989 met een tijdrit.

Tourflitsen, chansons en goede verhalen. Ook dit jaar schijnt tussen 14 en 18.30 uur (in het weekend tot 18 uur) de Franse zomerzon op NPO Radio 1 via Radio Tour de France. Vanaf 14 uur neemt Schut, die deze zomer alleen zijn radiowerk voortzet, twee uur plaats achter de microfoon, waarna Meeder de laatste kilometers van de etappe voor zijn rekening neemt.

Sebastiaan Timmerman volgt de etappe live vanaf de motor, Andries Lamain neemt als nieuwe wielercommentator het stokje van Gio Lippens over en volgt iedere beweging van de renners, terwijl verslaggevers Steven Dalebout en Edwin Cornelissen zorgen voor de interviews en de achtergrondverhalen. Er komt een rubriek met ‘Oh Champs-Élysées’ als jingle. En natuurlijk wordt het programma omlijst met de bekende jingles, tunes en de Tourartiest.

Vanwege de herdenking van het slavernijverleden begint Radio Tour de France op maandag 1 juli pas om 15 uur. Programma’s als ‘Villa VdB’, ‘Geld of je leven’, ‘EenVandaag Radio’ en ‘Nieuws & Co’ gaan tijdelijk met zomerverlof.

Wie mee wil kijken in de radiostudio kan elke dag afstemmen op NPO 1 extra. [RadioWereld.NL]