Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Duitsland: Feestzender Ballermann Radio vervangt Driver’s Radio op DAB+

Veranderingen op het tweede landelijke DAB+-netwerk in Duitsland. Maandagavond is Driver’s Radio vervangen door Ballermann Radio, een station met voornamelijk schlagers en feestmuziek.

Ballermann Radio bestaat al 17 jaar op internet en is eigendom van het in Duitsland bekende feestmerk Ballermann, dat feesten en evenementen organiseert. Het radiostation wil luisteraars vooral een goed humeur bezorgen met het ultieme feestgevoel.

Volgens Ballermann Radio is het station een combinatie van de schlagerscene en Mallorca. Met artiesten als DJ Oetzi en Loona in combinatie schlagers en programma’s als ‘Ballermann Express’, ‘Cindy’s Beachbar’ en ‘de ochtendshow voor late ontwakers’.

Door via DAB+ te gaan uitzenden gaat Ballermann Radio de concurrentie aan met de andere grote feestzender Radio Bollerwagen, die via diverse regionale DAB+-netwerken te beluisteren is.

Driver’s Radio
Op de tweede landelijke DAB+-multiplex (Antenne Deutschland) heeft Ballermann Radio de plek ingenomen van Driver’s Radio, dat na 3,5 jaar gestopt is via digitale etherradio. Het station begon in januari 2021 als DPD Driver’s Radio, waarbij DPD voor Driver’s Pop Delivery stond, al was de bekende pakketdienst wel sponsor van het station. Het station richt zich vooral op mensen die onderweg zijn.

Vorig jaar eindigde het sponsorschap van DPD, waarna het station omgedoopt werd tot Driver’s Radio. Ook werden vrijwel alle gepresenteerde programma’s wegbezuinigd. Nu is ook de verspreiding via DAB+ gestaakt en is het station alleen nog via internet te beluisteren. [RadioWereld.NL]