Nieuwe vaste stemmen voor Nieuws en Co en Het Oog op NPO Radio 1

Dieuwke Teertstra wordt de nieuwe presentator van ‘Nieuws en Co’ op vrijdag op NPO Radio 1. Daarnaast wordt Elisabeth Steinz vaste presentator van ‘Met het Oog op Morgen’ op zaterdag.

Foto: NOS / Stefan Heijdendael

Teertstra volgt Lara Billie Rense op, die afgelopen vrijdag diens laatste uitzending presenteerde. Teertstra begon in 2013 als nieuwslezer bij de NOS en was jarenlang één van de vaste NOS-stemmen op NPO 3FM. Sinds maart 2021 presenteert ze om de week het NOS Radio 1 Journaal op de zaterdagochtend.

De presentatie van Nieuws en Co van maandag tot en met donderdag blijft in handen van Fleur Wallenburg.

Het Oog
Met de benoeming van Elisabeth Steinz heeft ‘NOS Met het Oog op Morgen’ weer een vaste presentator op de zaterdag. Steinz presenteert sinds begin 2020 de dagelijkse NOS/NPO Radio 1-podcast ‘De Dag’ (één van de drie best beluisterde podcasts van Nederland). Daarvoor was ze tweeënhalf jaar co-presentator van het NOS Radio 1 Journaal.

Het presentatieteam van NOS Met het Oog op Morgen bestaat nu naast Steinz (zaterdag) uit Mieke van der Weij (zondag), Chris Kijne (maandag), Wilfried de Jong (dinsdag), Rob Trip of Herman van der Zandt (woensdag), Lucella Carasso (donderdag) en Simone Weimans (vrijdag). [RadioWereld.NL]