Wie wint de zesde radio-editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal?

Frits Spits presenteert ook dit jaar weer ‘Het Groot Dictee der Nederlandse Taal’ in het radioprogramma ‘De Taalstaat’. Op zaterdag 25 november mogen luisteraars en prominenten zich stukbijten in de zesde editie van het dictee op NPO Radio 1.

Foto: video still

Ook Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, is weer aanwezig. Ze leest het dictee voor dat traditiegetrouw geschreven is door Wim Daniëls. De Taalstaat start om 11.00 uur NPO Radio 1.

Frits Spits: “Het Groot Dictee der Nederlandse taal is leuk én nuttig om mee te spelen, ook als je thuis luistert. En spelling is ook belangrijk. Het zijn toch een soort verkeersregels. Als je je er niet aan houdt wordt het een chaos op papier. Bovendien heeft goed spellen een extra groot voordeel: als je goed spelt, vergroot het ook de kans dat je goed begrepen wordt.

Dit jaar worden de pennen voor het dictee ‘geslepen’ door luisteraars van De Taalstaat en prominenten als kinderboekenschrijver Tosca Menten, presentator Bert Kranenbarg, oud-Kamerlid Kathleen Ferrier, cabaretier Erik van Muiswinkel, schrijver Stine Jensen, thrillerauteur Charles den Tex, Jesse Laport (stadsdichter van Arnhem), actrice Nazmiye Oral, schrijver Marion Bloem en VVD-kamerlid Ingrid Michon-Derkzen.

Naast de uitzending doen in bibliotheken in het hele land luisteraars van De Taalstaat mee. Bij maar liefst 35 bibliotheken buigen taalliefhebbers zich op zaterdagochtend over Het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

De vorige editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal werd gewonnen door De taalstaat-luisteraar Patrick van Aarle (47 jaar) uit Eindhoven met slechts één fout. Bij de prominenten kwamen Volkskrant-columnist Karin Sitalsing en VVD-Kamerlid Judith Tielen met allebei twee fouten als beste uit de bus. De jury van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal bestaat uit Vibeke Roeper (directeur Genootschap Onze Taal) en Ton den Boon (hoofdredacteur de Dikke Van Dale). [RadioWereld.NL]

Eén reactie