Radio 538 gestart met Missie 538 voor het Prinses Máxima Centrum (filmpje)

Radio 538 is maandagochtend gestart met de jaarlijkse benefietactie Missie 538, dat dit jaar in het teken staat van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Om 8 uur werd de actie afgetrapt door de 9-jarige Jasmijn die haar verhaal deed, gevolgd door een live-uitvoering van ‘January Without You’ door Davina Michelle, het anthem van Missie 538.

Foto: video still stream 538

Tot en met vrijdag 23 december staat Radio 538 in het teken van Missie 538 en wordt de programmering aangepast. Luisteraars bepalen in ruil voor een donatie welke muziek de zender draait en ook dit jaar krijgt het live op de radio veilen een prominente rol. Onder andere bekende vrienden van het station en bedrijven bieden ervaringen en producten aan waar luisteraars ‘live’ op kunnen bieden. Zo veilt Tino Martin een dubbele platina plaat (die hij zelf komt ophangen) en biedt Dafne Schippers een speciale sprinttraining aan. Maandagochtend leverde meevaren in een onderzeeboot van de Koninklijke Marine al 12.500 euro op.

Donaties
Ook kunnen luisteraars, bedrijven en andere organisaties hun eigen actie starten en de opbrengst daarvan doneren, een actie van een ander steunen of een losse donatie doen. Zo zijn er vanuit het hele land al veel acties opgezet. Van het maken en verkopen van armbandjes tot het organiseren van sporttoernooien.

Het geld dat met Missie 538 wordt opgehaald is voor de komst van speciale clean rooms waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Deze celtherapie, een vorm van immunotherapie, is een nieuwe behandeling voor kinderen met kanker. Het ruimt kankercellen op en laat gezonde cellen met rust. Het Prinses Máxima Centrum heeft daarvoor een eigen faciliteit met vier clean rooms nodig. De nieuwe behandelmethode kan de overlevingskans van kinderen met kanker vergroten met minder schade op de lange termijn.

24 Uur per dag
Missie 538 gaat 24 uur per dag door en is te volgen via Radio 538, TV538 (kanaal 538), internet en ’s middags via SBS6.

De programmering tijdens Missie 538:
6-10 uur: Wietze de Jager en Klaas van der eerden
10-12 uur: Lindo Duvall
12-14 uur: Coen Swijnenberg en Sander Lantinga
14-16 uur: Mark Labrand
16-19 uur: Frank Dane en Jelte van der Goot
19-20 uur: Niek van der Bruggen
20-23 uur: Bas Menting en Dylan Boet
23-0 uur: Dennis Ruyer
0-3 uur: Jordi Warners
3-6 uur: Danny Blom en Julia van Reyendam

Op vrijdag sluiten Frank en Jelte Missie 538 af tussen 14 en 17 uur. [RadioWereld.NL]