Davina Michelle brengt speciaal nummer uit voor Missie 538

Davina Michelle heeft vrijdag het nummer ‘January Without You’ uitgebracht. Dit is een nummer over de kracht van hoop, speciaal voor alle kinderen in Nederland met kanker. De song is geschreven voor Missie 538, een initiatief van Radio 538 waarin de deejays samen met luisteraars en vrienden van het radiostation in actie komen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum.

Foto: Radio 538

Davina Michelle: “Ik vind het fantastisch wat jullie met Missie 538 doen en toen ik de vraag kreeg daar een anthem voor te schrijven, hoefde ik geen moment te twijfelen. Ik heb een nummer geschreven over hoop, samenzijn en steun in donkere tijden. Ik hoop dat het zowel de zieke kinderen als hun ouders als iedereen die door een zware tijd gaat een hart onder de riem kan steken.

Missie 538 voor het Prinses Máxima Centrum
Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 december staat Radio 538 in het teken van Missie 538 en wordt de programmering aangepast. Luisteraars bepalen in ruil voor een donatie welke muziek de zender draait en ook dit jaar krijgt het live op de radio veilen een prominente rol. Onder andere bekende vrienden van het station en bedrijven bieden ervaringen en producten aan waar luisteraars ‘live’ op kunnen bieden. Zo veilt Tino Martin een dubbele platina plaat (die hij zelf komt ophangen) en biedt Dafne Schippers een speciale sprinttraining aan.

Ook kunnen luisteraars, bedrijven en andere organisaties hun eigen actie starten en de opbrengst daarvan doneren, een actie van een ander steunen of een losse donatie doen. Zo zijn er vanuit het hele land al veel acties opgezet. Van het maken en verkopen van armbandjes tot het organiseren van sporttoernooien.

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
Het geld dat met Missie 538 wordt opgehaald is voor de komst van speciale clean rooms waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Deze celtherapie, een vorm van immunotherapie, is een nieuwe behandeling voor kinderen met kanker. Het ruimt kankercellen op en laat gezonde cellen met rust. Het Prinses Máxima Centrum heeft daarvoor een eigen faciliteit met vier clean rooms nodig. De nieuwe behandelmethode kan de overlevingskans van kinderen met kanker vergroten met minder schade op de lange termijn. [RadioWereld.NL]