Uitspraak CBb over landelijke commerciële FM-frequenties uitgesteld

De uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) over de landelijke commerciële FM-frequenties is uitgesteld. Oorspronkelijk zou het hoogste rechtsorgaan dinsdag (13 december) uitsluitsel geven of de veiling doorgaat of dat er alsnog drie jaar noodverlenging komt, maar dit is met een week opgeschoven.

Foto: Pixabay

In juli besloot de rechter dat de drie jaar noodverlenging van de landelijke FM-vergunningen, die was toegezegd om de financiële klappen van de kredietcrisis op te vangen, onrechtmatig is en dat de frequenties opnieuw verdeeld moeten worden. De zaak was aangespannen door radiozender Kink, die graag op FM wil uitzenden. Kink werd daarbij ondersteund door Qmusic, die op het laatste moment van kamp wisselde.

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat besloot echter niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter, maar Talpa Network (538, Sky, 10 en Veronica), RadioCorp (100% NL en Slam) en BNR gingen wel in hoger beroep bij het CBb.

De zaak diende op 27 oktober. Uitspraak staat nu gepland op dinsdag 20 december. [RadioWereld.NL]