Search
Close this search box.

3FM Serious Request gestart met Glazen Huis in Amersfoort (filmpje)

3FM is zondag gestart met de jaarlijkse benefietactie Serious Request. Kort voor 12 uur werden Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen door actrice Angela Schijf opgesloten in het Glazen Huis in Amersfoort. Daar maken zij tot en met zaterdag 24 december 24 uur per dag live radio om geld in te zamelen voor ‘Het Vergeten Kind’. 

Dat doen de drie deejays onder meer door verzoekplaten te draaien in ruil voor een donatie. De eerste plaat die gedraaid werd, was ‘Bad Guy’  van Billie Eilish.

Terug van weggeweest is dat de drie deejays gedurende hun verblijf niet mogen eten. Om ze te ondersteunen komen er dagelijks gasten langs in Het Glazen Huis. Ook zijn er live optredens.

Naast Barend, Sophie en Rob is er tijdens de Glazen Huis-week weer een rol weggelegd voor de overige 3FM-deejays. Zij trekken het land in langs de acties die worden gevoerd en peilen de sfeer in Amersfoort rond het Glazen Huis.

3FM zamelt dit jaar voor het eerst geld in voor een Nederlands doel: Stichting Het Vergeten Kind. Hierdoor kunnen ze hun belangrijke werk nog beter doen en licht brengen in het leven van 100.000 vergeten kinderen.

3FM Serious request is 24 uur per dag te volgen via 3FM, NPO 1 extra (kanaal 81) en via internet. Ook zijn er updates bij NPO 1 en NPO 3. In Nachtgasten op NPO 3 stomen Annefleur Schipper en Vera Siemons dagelijks om 19:25 uur de Nachtgasten klaar voor hun verblijf in het Glazen Huis. [RadioWereld.NL]

Foto: Still NPO 3FM