Search
Close this search box.

Froukje en Joost grote winnaars 3FM Awards

NPO 3FM heeft donderdagavond tijdens de negentiende editie van de 3FM Awards weer diverse muziekprijzen uitgereikt. Froukje en Joost zijn daarbij als grote winnaar uit de bus gekomen. Ook de Haagse band Di-Rect, Roxy Dekker, Wies en Suzan & Freek met Claude mochten een 3FM prijs in ontvangst nemen.

Foto: NPO 3FM/Ben Houdijk

Niet alleen Joost Klein, maar ook zijn fans vielen in de prijzen. Zij zijn dit jaar uitgeroepen tot beste fans. Deze prijs gaat naar de fan of fanclub die de leukste, uniekste of grootste actie opzet om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor hun artiest.

Voor het tweede jaar op rij won Joost ook de 3FM Award voor Beste Artiest. Froukje mocht de award voor Beste Album in ontvangst nemen voor haar album ‘Noodzakelijk Verdriet’. Ook won ze de Beste Song voor haar nummer ‘Kwijt’.

De presentatie van de avond was in handen van 3FM-deejay Justin Verkijk. Sophie Hijlkema & Wijnand Speelman, Barend van Deelen & Nellie Benner, Tom de Graaf & Joe Stam en Vera Siemons & Eva Koreman reikten de 3FM Awards uit.

Overzicht winnaars 3FM Awards:

– Beste Artiest: Joost

– Beste Groep: Di-Rect

– Beste Album: Froukje – Noodzakelijk Verdriet

– Beste Samenwerking: Suzan & Freek met Claude – Vas-y (Ga Maar)

– Beste Song: Froukje – Kwijt

– Beste Nieuwkomer: Roxy Dekker

– Beste Fan: Fans van Joost

– Beste Indie Act: Wies

Eerder maakte 3FM de winnaar van de Schaal van Rigter bekend, dé 3FM Award voor het meest gedraaide Nederlandse nummer op NPO 3FM van het afgelopen jaar. Goldband verraste Maan met de juryprijs voor hun nummer ‘Stiekem’. [RadioWereld.NL]