3FM-deejays mogen dit jaar weer niet eten in het Glazen Huis

Het verblijf in het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request belooft een extra zware beproeving te worden voor Rob Janssen, Sophie Hijlkema en Barend van Deelen. Zij mogen dan namelijk niet eten, zo is maandagochtend bekendgemaakt.

Foto: NPO 3FM

Met het eetverbod keert een oude traditie terug tijdens de benefietactie. Van 2004 tot en met 2017 mochten de opgesloten deejays ook al geen vast voedsel eten tijdens hun verblijf in het Glazen Huis. In plaats daarvan kregen ze groente- en fruitsappen.

In de week voor kerst (18 t/m 24 december) voert 3FM traditiegetrouw actie voor het goede doel. Dit jaar zet de jongerenzender zich voor het eerst alleen in voor een Nederlands doel: Het vergeten kind.

In Nederland verkeren 100.000 kinderen in diepe nood. Door hun onveilige thuissituatie voelen deze kinderen zich ongewenst, ongeliefd en eenzaam en lopen ze een verhoogd risico om op latere leeftijd op het criminele pad te raken of werkloos te worden.

Het Vergeten Kind haalt kinderen uit hun negatieve leefklimaat en overlaadt ze tijdens speciaal georganiseerde activiteiten met positieve aandacht waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en veerkrachtiger worden.

Het Glazen Huis staat dit jaar opnieuw in De Nieuwe Stad in Amersfoort. [RadioWereld.NL]