Sophie Hijlkema, Barend van Deelen en Rob Janssen in het Glazen Huis in Amersfoort

Sophie Hijlkema, Barend van Deelen en Rob Janssen zitten dit jaar in het Glazen Huis. De drie deejays van NPO 3FM mogen van 18 tot en met 24 december in Amersfoort plaatsnemen achter de microfoon in het legendarische Glazen Huis.

Foto: NPO 3FM

Naast Barend, Sophie en Rob is er tijdens de Glazen Huis-week weer een rol weggelegd voor de overige 3FM-deejays. Zij trekken het land in langs de acties die worden gevoerd en peilen de sfeer in Amersfoort rond het Glazen Huis. De namen van de drie deejays werden woensdagmorgen bekendgemaakt tijdens de ochtendshow van Rob & Wijnand.

De jongerenzender van de publieke omroep verzameld dit jaar voor het eerst geld in voor een Nederlands doel: Stichting Het Vergeten Kind.

Barend van Deelen: “In het Glazen Huis intrekken is een droom die uitkomt. Ik voel me enorm vereerd en heb er vooral ook erg veel zin in. Dat we in actie komen voor Het Vergeten Kind maakt het voor mij helemaal af.

Sophie Hijlkema: “In 2020 mocht ik al een keer in lockdown voor 3FM Serious Request; de mooiste radioweek van m’n leven. Ik kan niet wachten om dit jaar weer in actie te komen, hopelijk met jullie allemaal op een vol plein in Amersfoort voor een prachtige week.

Rob Janssen: “Vorig jaar mochten we al even proeven aan dat warme Glazen Huis-gevoel met publiek in Amersfoort en dat smaakte naar meer. Ik kan niet wachten om er dit jaar weer een groot en bijzonder feest van te maken met hopelijk een mooi resultaat voor Het Vergeten Kind.”  [RadioWereld.NL]