Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 50-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 50 de best beluisterde radiozender van Nederland met 16,6%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Radio 10 staat deze meting tweede met 16,0%, gevolgd door Sky Radio op de derde plaats met 11,1%.

Foto: Pixabay

NPO Radio 2 draaide afgelopen week alvast warm voor de Top 2000 met De Extra 500 waardoor het marktaandeel met bijna 3%-punt omhoog schiet. Hierdoor herovert Radio 2 de koppositie.

Radio 10 stijgt dankzij de Top 4000 verder door en ook Sky Radio oer er met de kerstprogrammering een schepje bovenop. Sky wist afgelopen week zelfs meer dan 5 miljoen luisteraars te trekken.

Het beeld bij de overige zenders is vrijwel overal gelijk. Zij zien door het lijstjes- en kerstgeweld het marktaandeel dalen.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren ruim 90 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag van 06:00 tot 24:00 uur in de doelgroep 13+. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 50

Eén reactie

  1. 1,3 % voor Radio Veronica hoelang nog voordat ze echt eens wakker worden daar ?
    Alles wat Rob heeft opgebouwd is naar de klote geholpen wat een prutsers.