Jeroen Nieuwenhuize: “Ik kreeg steeds meer het gevoel dat de Top 40 niet meer helemaal thuis hoorde bij 538”

Jeroen Nieuwenhuize stopte in 2018 met het presenteren van de Top 40 en daar had hij, naar eigen zeggen, een duidelijke reden voor “Ik was wel een beetje uitgeteld”, aldus Jeroen in ‘De Broadcast’. Hij vervolgt: “Ik kreeg ook steeds meer het gevoel dat de top 40 niet meer helemaal thuis hoorde bij 538”.

Foto: video still YouTube

Er werd de rest van de week helemaal niet over de Top 40 gepraat op 538”, verklaart Jeroen. “Ik had het idee dat het een eiland was waar mensen niet meer trots op waren.

In een nieuwe aflevering van de podcast ‘De Broadcast’ is Jeroen Nieuwenhuize te gast. Momenteel is hij elke werkdag van 10 tot 13 uur te horen op Radio 10.

Droom kwam uit bij 538
Jeroen begon zijn carrière bij Omroep Zeeland, zo vertelt hij tegen Peter Oostrom en Patrick van Denderen van ‘De Broadcast’. Daar leerde hij de eerste kneepjes van het vak. Maar Hilversum was zijn droom en belandde enkele jaren later bij Radio 538. Die droom kwam uit. “Dat hele station puilde uit van de grootheden uit mijn jeugd, mensen waardoor ik radio ben gaan maken”, aldus de deejay. Jeroen begon in 1998 bij Radio 538, maakte diverse programma’s en volgde in 2006 Wessel van Diepen op als vaste presentator van de Top 40. “De lat ligt zo hoog, hoe ga ik dit nog beter doen”, dacht Jeroen destijds. Met, ook de TV variant, heeft Jeroen 20 jaar de Top 40 gepresenteerd.

Veronica
Ook werkte Jeroen nog enige tijd bij Radio Veronica. “Het zou een soort 538 Classics worden. Dan ga je tussen wat 10 nu doet en 538 zitten.” Maar toen hij bij Veronica aan de slag ging, bleek het meer pop-rock te worden. “Ik hou best wel van rockmuziek, maar als je elke dag de Stones, de Peppers en de Eagles uit de Top 1000 Allertijden moet draaien. Dat was niet helemaal wat ik zocht. Ik dacht meer aan Marco V en Barthezz, een beetje die dancehoek.” En daarom vertrok hij na een jaar alweer bij de zender.

Hoogte- en dieptepunten
Jeroen vertelt over de hoogtepunten maar ook zijn dieptepunten. Hij verloor vorig jaar zijn zoontje kort na de geboorte en is toen een lange tijd niet op de radio geweest. Inmiddels heeft hij zijn werkzaamheden opgepakt. “Ik ben nog maar op 50% van wat ik was, voordat het gebeurde. En dan hoop je dat het genoeg is. Dat zal voor altijd een litteken blijven, er is een tijd voor en tijd na dat moment”, zegt Jeroen in de podcast.

“Verkloot een hele week werken”
Er zijn dus meerdere kanten van de medaille als je ‘op het podium staat’. Er komt ook veel negativiteit op je af. “En dat is heel lastig… en ik vind het ook super knap hoe mensen die nu in de belangstelling staan om kunnen gaan met die trollen. Die gewoon jouw het succes misgunnen of oprecht een mening hebben maar dat niet op een fatsoenlijke manier kunnen brengen”. Jeroen vervolgt: “Leg het maar naast je neer als je voor dood gewenst wordt, dat verkloot een hele week werken”. [RadioWereld.NL]