De Grootste Kerstboom van Nederland zet piek aan voor 3FM Serious Request

Het is weer mogelijk om een plaat aan te vragen voor 3FM Serious Request. De radiozender steunt met de actie dit jaar ‘Het Vergeten Kind‘, de stichting die opkomt voor kinderen in Nederland die opgroeien in een thuissituatie met heftige problemen. De 3FM actie ‘Vraag Een Plaat Aan’ ging dinsdag om 07.30 uur van start met het ontsteken van de piek van De Grootste Kerstboom in IJsselstein.

Foto: NPO 3FM

Stichting De Grootste Kerstboom heeft speciaal voor 3FM Serious Request het toplicht van de kerstboom in IJsselstein eerder aangezet. De hele boom met alle 120 ledlampen gaat op zaterdag 10 december aan. De piek brandt 24 uur voor de actie die dit jaar in het teken staat van Het Vergeten Kind. Een symbolisch gebaar dat past bij de slogan van deze editie: ‘Breng licht in het leven van een vergeten kind‘.

Het ontsteken van de piek van de kerstboom is voor de zender het startschot om weer een plaat aan te vragen voor de vergeten kinderen van ons land. Het verzoeknummer wordt dan in het Glazen Huis gedraaid tijdens de actie van zaterdag 18 tot en met zondag 24 december. Een plaat aanvragen kan via 3fm.nl/plaat.

Kerstmarkt bij het Glazen Huis
Dit jaar kan iedereen weer langskomen bij het Glazen Huis in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Naast het bezoeken / bekijken van de deejays die dag en nacht radio maken, worden er ook diverse activiteiten rondom het Glazen Huis georganiseerd. Zo is er een kerstmarkt op het terrein van De Nieuwe Stad waar lokale ondernemers en mensen die in actie komen voor 3FM Serious Request spullen verkopen voor het goede doel.

Bekende gezichten van de kinderzenders NPO Zapp en NPO Zappelin zijn ook aanwezig met spellen en workshops voor de allerkleinsten, maar ook voor oudere kinderen. Ook zijn er dit jaar weer optredens in het Glazen Huis en worden er door bekende Nederlanders en ambassadeurs van Het Vergeten Kind workshops gegeven. [RadioWereld.NL]

Foto: NPO 3FM