Qmusic-deejay Bram Krikke ziet middagshow wel zitten

Bram Krikke heeft meer dan een miljoen volgers op Instagram, 277.000 abonnees op Youtube en samen met Tom van der Weerd presenteert hij programma’s in het weekend op Qmusic, momenteel één van de populairste zenders van het land. Maar wat is zijn dieptewens op langere termijn? “Toch wel een middagshow”, zo zegt Krikke in de podcast ‘Dit Was De Radio’.

Foto: video still Youtube

Proeven aan een middagshow mag Krikke inmiddels al regelmatig als Domien Verschuuren op vakantie is bijvoorbeeld. “Ik vind de snelheid van zo’n drivetime show super”, legt Krikke uit. “Je staat in de actualiteit, bent de hele tijd bezig en je wordt creatief gezien geprikkeld. Dat is heel anders dan radio maken in het weekend.

In 2017 debuteerde Krikke op de radio bij Slam als sidekick van Van der Weerd in de avond. “Dat was het leerproces en een speeltuin”, aldus Krikke in Dit Was De Radio.

Drie jaar later maakten Krikke en Van der Weerd, zoals RadioWereld.NL destijds onthulde, de overstap naar Qmusic. “Daar moesten we de wilde haren een beetje verliezen, iets meer volwassen.

Dat was volgens Krikke ook wel een wens uit hunzelf. “Het is natuurlijk hartstikke leuk zo’n speeltuin, maar soms ben je ook toe aan de volgende stap. Nu is het vooral lekker zitten en gezellig een actieve weekendshow hebben en dat bevalt goed.

Afwisseling
Volgens de presentator is radio een welkome afwisseling. “Als je de hele tijd in van die lolletjes zit en tiktok dansjes, dan is het juist een heel lekker uitstapje om ook een andere kant van mezelf te kunnen laten zien.” Hij heeft dan ook het gevoel dat hij op de radio meer bij zichzelf komt dan in de filmpjes op social media. “Je bespreekt daar toch meer de dagelijkse dingen. Ik vind het mooi om daar weer meer in te groeien, ook om juist weer even een andere kant te laten zien en een wat oudere doelgroep te bereiken.

Mocht Krikke een dagelijkse middagshow gaan presenteren, dan vergt dat wel de nodige offers. “Mijn leven is nu ingericht dat ik andere dingen juist doordeweeks doe. Op het moment dat ik zo’n middagshow nu doe, dan botst dat. Maar ik vind het wel een dusdanig leuke ambitie en leuk om te doen, dat als ik de kans krijg de rest gewoon moet wijken”, zo besluit hij. [RadioWereld.NL]