De kerstboom in IJsselstein gaat weer branden op 10 december

De grootste kerstboom gaat ook dit jaar weer aan. Zaterdag 10 december gaan de lichtjes in de tuien van de Gerbrandytoren voor de 24e keer aan. Voor het eerst sinds twee coronajaren wordt de boom weer live ontstoken vanaf het Podiumterrein in IJsselstein rond kwart voor zeven ’s avonds.

Foto: Robbie van Pelt

Om zes uur start het ontstekingsfeest, met onder andere optredens van lokale talenten Melanie Ryan en DJ Sem. De hoofdact wordt gevormd door Xander de Buisonjé. Op het ontstekingsevenement komen jaarlijks zo’n vierduizend mensen af. Het feestje eindigt rond half acht zodat voetballiefhebbers op tijd een WK-kwartfinalewedstrijd kunnen volgen.

Voorzitter Ghita van der Kraan van Stichting Grootste Kerstboom: “Als gevolg van inflatie zijn onze kosten gestegen. Bovendien moest een aantal sponsoren om begrijpelijke redenen afhaken. Gelukkig hebben we een flink aantal bedrijven en particulieren bereid gevonden sponsor of donateur te worden. Zo blijkt maar weer dat de Grootste Kerstboom een groot draagvlak heeft in IJsselstein en ver daarbuiten. Dat biedt goede hoop voor de 25ste ontsteking, volgend jaar.

120 energiezuinige Osram HQL-ledlampen
De voorbereidingen voor de 24ste ontsteking zijn al in volle gang. Vanaf dinsdag 29 november worden de 120 energiezuinige Osram HQL-ledlampen in de Gerbrandytoren van 372 meter uit 1961 gehesen. Dit project is, als alles meezit, begin december afgerond waarna op zaterdag 3 december het toplicht wordt geïnstalleerd op een hoogte van circa 350 meter. Volker Wessels Telecom en Ampco Flashlight Rental zullen deze klussen klaren, geholpen door een groep enthousiaste vrijwilligers.

De Grootste Kerstboom bestaat dit jaar precies 30 jaar. In 1992 onderging de Gerbrandytoren voor het eerst een Kerst-metamorfose. De boom brandt continu van zaterdag 10 december 2022 tot en met Driekoningen, donderdag 6 januari 2022. [RadioWereld.NL]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *