De grootste Kerstboom ter wereld in IJsselstein brandt weer tot en met 6 januari

De Grootste Kerstboom brand weer. Sinds zaterdagavond 18.45 uur branden de lichtjes weer aan de tuidraden van de Gerbrandytoren, zoals de grote radio- en tv-zendtoren in IJsselstein officieel heet. In totaal zijn 120 ledlampen aangestoken.

Foto: Robbie van Pelt

Om zes uur startte het ontstekingsfeest waar in het verleden jaarlijks zo’n vierduizend mensen op af kwamen. Optredens waren er van lokale talenten Melanie Ryan en DJ Sem. De hoofdact werd gevormd door Xander de Buisonjé. De Grootste Kerstboom brandt tot en met Driekoningen (vrijdag 6 januari 2023).

Het is dit jaar de 24e keer dat de metamorfose van de Gerbrandytoren van 372 meter hoog uit 1961 plaatsvindt. De eerste keer was in 1992. De boom wordt verlicht door 120 energiezuinige Osram HQL-ledlampen. Het toplicht op circa 350 meter brandt al door NPO 3FM sinds sinds 6 december. De lampen bevinden zich op speciale tuien met een totale lengte van vier kilometer. Deze zijn op de toren aangebracht op respectievelijk ca. 125, 200, 265 en 325 meter hoogte.

Op de grond zijn de lichtsnoeren bevestigd aan de bestaande tuiblokken. De Grootste Kerstboom is bij helder weer tot in de verre omgeving te zien, tot wel 40-50 kilometer ver en zelfs vanaf de Brienenoordbrug in Rotterdam. [RadioWereld.NL]

Kijk hier live mee