De grootste Kerstboom ter Wereld in IJsselstein brandt

De Grootste Kerstboom brand weer. Sinds zaterdagavond 19.30 uur branden de lichtjes weer aan de tuidraden van de Gerbrandytoren, zoals de grote radio- en tv-zendtoren in IJsselstein officieel heet. In totaal zijn 120 ledlampen aangestoken.

Het ontstekingsevenement op het podiumterrein, waar in het verleden jaarlijks zo’n vierduizend mensen op af kwamen, ging ook dit jaar niet door vanwege corona.

De Grootste Kerstboom brandt tot en met Driekoningen (donderdag 6 januari 2022).

Het is dit jaar de 23e keer dat de metamorfose van de Gerbrandytoren plaatsvindt. De eerste keer was in 1992. De boom wordt verlicht door ledlampen en een toplicht. De lampen bevinden zich op speciale tuien met een totale lengte van vier kilometer. Deze zijn op de toren aangebracht op respectievelijk ca. 125, 200, 265 en 325 meter hoogte.

Op de grond zijn de lichtsnoeren bevestigd aan de bestaande tuiblokken. De Grootste Kerstboom is bij helder weer tot in de verre omgeving te zien, tot wel 40-50 kilometer ver en zelfs vanaf de Brienenoordbrug in Rotterdam.

Bekijk hieronder live mee vanuit de Gerbrandytoren in Lopik. [Radiowereld.NL]

Foto: Robbie van Pelt

Wie de live-uitzending van de ontsteking heeft gemist kan hier terug kijken.