Search
Close this search box.

Gaat de grootste Kerstboom in IJsselstein dit jaar weer branden?

Het bestuur van de stichting De Grootste Kerstboom is ook dit jaar van plan om de grootste kerstboom ter wereld weer te laten branden in december en januari. Als het weer lukt zal hij voor de 24ste keer branden in IJsselstein. De eerste ontsteking was namelijk al in 1992.

Foto: Robbie van Pelt

Of de ontsteking wordt gevierd met een feest op het Podiumterrein in IJsselstein is nog niet zeker. De afgelopen twee jaar moest het ontstekingsevenement, waar normaal gesproken zo’n vijf tot zesduizend mensen op af komen, vanwege Corona worden geschrapt.

Als de stichting weer genoeg donateurs heeft gevonden gaat komt er weer een opgetuigde Gerbrandytoren. Donateur worden kan nog steeds via de website www.degrootstekerstboom.nl.

Het is de bedoeling dat de tot kerstboom omgetoverde Gerbrandytoren in IJsselstein tussen zaterdag 10 december 2022 en vrijdag 6 januari 2023 voor de 24e keer straalt. De ontsteking zal in verband met het WK voetbal rond zeven uur ’s avonds plaatsvinden. [RadioWereld.NL]