Hitradio Veronica stopt met uitzenden via de kabel

HitRadio Veronica stopt per 1 januari 2011 met de uitzendingen op de kabel. De commerciële zender blijft wel te beluisteren via internet, webradio en op de mobiele telefoon. Daarnaast blijft het landelijke radiostation van de Skyradiogroup voorlopig ook via Radio.NL te beluisten. HitRadio Veronica gaat vanaf 1 januari 2011 verder als spinoff-kanaal van Radio Veronica.

HitRadio Veronica was de opvolger van HitRadio 1224. Het radiostation ging op 1 september 1995 van start op de middengolffrequenties 828 en 1224 AM. Op 1 januari 1998 veranderde het station opnieuw van naam. Omdat het station FM-frequenties kreeg, werd de zender omgedoopt tot Veronica FM. Sinds de frequentieveiling in 2003 heeft de Skyradiogroup de rechten voor het gebruik van de naam Veronica voor de radio.
 
Op 1 september 2010 kwam de naam Hitradio Veronica weer terug, nadat de Skyradiogroup zijn hitzender op de kabel voor de zoveelste keer van naam had gewijzigd. In december 2006 kwam de hitzender namelijk als TMF Radio op de plek van RTL FM op de kabel. De afgelopen jaren veranderde de naam van de zender in respectievelijk TMF Hitradio, Hitradio en nu Hitradio Veronica. Echt een succes is het station nooit geworden. Volgens de laatste luistercijfersmeting uit januari 2010 scoorde de hitzender slechts een marktaandeel van 0,3%. [Radiowereld.NL]