Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ferry Maat ontvangt Lifetime Achievement Award

Na zeven jaar stopt Ferry Maat met het programma ‘Maat in de Middag’.Vanaf maandag zal Patrick Kicken zijn uren overnemen. Tijdens zijn laatste radioshow bij Radio Veronica is hij vrijdagmiddag tevens onderscheiden met een ‘Lifetime Achievement Award’. Hij ontving deze nieuwe prijs van Veronica uit handen van Ab Trik, Algemeen Directeur van Radio Veronica.

Ferry Maat is één van de meest legendarische deejays van Nederland. Hij begon in 1971 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal en werkte daarna bij o.a. Tros, Radio 3, Radio 10, Radio 538 en Radio 2.

Het bekendste programma van Ferry Maat blijft de ‘Soulshow’, waar hij 2 jaar geleden al mee stopte. Deze show diende als grote inspiratiebron voor dj’s als Tiësto en Ferry Corsten. In 2006 ontving Ferry een Gouden Harp voor “zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek met zijn legendarische programma de Soulshow” gevolgd door een Marconi Oeuvre Award “vanwege het feit dat hij meerdere generaties dj’s heeft geïnspireerd”. Als bekroning op zijn vakprestaties werd Maat op 17 april 2008 geridderd tot ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’.

Ab Trik, CEO Radio Veronica; “Ik vind het jammer dat Ferry heeft besloten te stoppen met ‘Maat in de Middag’. Ferry stond altijd garant voor kwalitatieve radio en goede luistercijfers. Ik vind het een eer deze ‘living radio legend’ deze Award te mogen overhandigen voor zijn grote bijdrage aan de Nederlandse radio en wens hem veel succes met zijn toekomstplannen.” [Rado.NL]