Kort media nieuws: maandag 26 mei 2003

In een ziekenhuis in Enschede is Hermien Timmerman van het zangduo Gert & Hermien overleden. De 59-jarige zangeres leed aan een nierziekte. Hermien verscheen begin jaren zestig voor het eerst samen met haar man Gert op het podium en scoorde meteen hoog in de hitparade met het nummer Ik heb eerbied voor jouw grijze haren. In de jaren zeventig werden ze met Shalalie Shalala bekender dan ooit. Daarna raakten ze met steeds meer religieus getinte nummers uit het zicht van het grote publiek. In 1999 zijn Gert en Hermien van elkaar gescheiden. De begrafenis is woensdag in besloten kring.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Radio 3FM DJ Isabelle Brinkman heeft afgelopen vrijdag in haar radioprogramma laten weten dat ze wil stoppen met haar radioprogramma op de publieke zender. Wanneer de laatste uitzendding is wilde ze nog niet mededelen, maar lang zal het niet meer duren. Wie haar programma zal gaan overnemen is onbekend. Bronnen uit Hilversum meldde iemand van YorinFM, wie dat zal zijn maken we later bekend. Lees ook het forum van Isabelle

Nadat veel bezoekers en luisteraars van Radio 538 hadden geklaagd over de slechte kwaliteit van de audiostream heeft Radio 538 besloten haar streaming-activiteiten te verhuizen naar Garnierprojects, een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Garnierprojects verzorgt naast de stream van Radio 538 ook de internet audio voor Veronica, Kink FM en Omroep Gelderland.

Afgelopen week stond er in het blad Elsevier een artikel over de strubbelingen tussen
zenderexploitanten Nozema en Broadcast Partners. Roger van Bracht heeft dit artikel ingescanned op zijn website geplaatst. Klik hier voor Scan 1 en Scan 2.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

De kaartverkoop voor Pinkpop van 7 tot en met 9 juni blijft vooralsnog achter bij de verwachting. Vorig jaar was het evenement al zes weken van tevoren uitverkocht maar dit jaar zijn er pas 42 duizend kaartjes verkocht. In de vorige jaren kwam de kaartverkoop volgens Pinkpopbaas Smeets ook moeizaam op gang. Het wegblijven van de Amerikaanse band Coldplay kost volgens Smeets zo’n tienduizend bezoekers. Wel aanwezig zijn: Massive Attack, Moby, Manu Chao en Counting Crows.

Enkele honderden radiopiraten hebben zaterdagmiddag actie gevoerd op het Malieveld in Den Haag. Ze zijn boos op het Agentschap Telecom, dat de illegale zenders de nek om wil draaien. De actievoerders hebben een petitie en een lijst met handtekeningen aangeboden, maar aan wie precies wist men niet alsdus een verwarde woordvoerder. De actie van de radiopiraten is een reactie op operatie Etherflits van het Agentschap Telecom, waarbij actief wordt gespeurd naar mensen die illegaal uitzenden.

De clubs in het betaalde voetbal zijn en blijven eigenaar van de uitzendrechten van hun thuiswedstrijden op televisie. De Hoge Raad heeft dat vrijdag bepaald, nadat de KNVB in hoger beroep was gegaan.

Op zaterdag 7 juni brengt BNN wederom haar maandelijkse Lust for Life clubavond in Hotel Arena Tonight. Dit keer staat de avond in het teken van Old Skool met ouderwetse disco tunes, house classics en swingbeat. Op 5 juli vindt de volgende clubavond van BNN plaats.

Op woensdag 2 juli van 21.20 uur tot 22.10 uur start bij BNN de drieluik ‘The underworld according to BNN’. In deze reportages besteedt BNN aandacht aan de onderkant van de samenleving. Zo zit Patrick Lodiers in Kenia, bezoekt Bridget een vrouwengevangenis en is Eddy Zoey te gast bij de daklozen in New York.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail. Alles is welkom.