Zoek
Sluit dit zoekvak.

In gesprek met: Cobus Bosscha [Radio M Utrecht]

Cobus Bosscha wordt op 31 maart 1967 geboren in Haarlem. Zijn radiocarrière begint bij het piratenstation Radio 538. Hij houdt wel van een illegaal avontuur, want midden jaren tachtig gaat hij aan boord van de Ross Revenge om programma’s te maken voor Radio Monique. Dat doet hij onder de naam Peter de Groot. Daarna gaat hij naar Spanje om in Torremolinos zes jaar lang discotheken te voorzien van lekkere muziek.

Terug in Nederland besluit hij om Hollandse hits te gaan draaien op Holland FM. Op een gegeven moment wordt het station overgenomen door Veronica en gaat eerst Hitradio 1224 heten, om even later door te gaan als Hitradio Veronica.

Cobus maakt al die stations mee en wordt uiteindelijk sidekick en producer van Jeroen van Inkel. In de ochtend doen ze de meest vreemde dingen, vooral als de webcam aanstaat en het beeld wordt uitgezonden op Veronica TV. 1 januari 1998 besluit hij samen met Edwin Evers en Rick Romijn om over te stappen naar de KRO om daar de ochtendshow ‘Evers Staat Op’ te presenteren op Radio 3FM. Het programma is een groot succes, want de mannen zijn de best beluisterde ochtendshow van Nederland. Na een tijdje besluiten de heren om over te stappen naar Radio 538. Lees verder