Search
Close this search box.

‘Oorlog 538 en Buma Stemra mogelijk voorbij’

Radio 538 heeft deze week haar podcasts ‘538 Dance Department’ en ‘Powermix’ weer online gezet. De podcasts, die herhalingen bevatten van de programma’s van 538, zijn weer gratis te downloaden via iTunes. Een maand geleden liet 538 weten de oorlog te verklaren aan de Buma, omdat de kosten veel te hoog waren. Buma/Stemra heeft de invoering van het nieuwe tarief nu uitgesteld tot 1 januari 2012.

Op 24 augustus stopte Radio 538 per direct, nadat bleek dat 538 bijna 100 keer zoveel moest gaan betalen met terugwerkende kracht vanaf januari 2011. Voor 538 een reden om te stoppen want het station had er voor gekozen niets te verdienen aan de podcast.

Buma/Stemra liet toen weten het tarief voor de podcast voor iedereen te hebben aangepast. Sinds de invoering van het tarief in 2009 was dit Euro 240 per podcast per jaar ongeacht hoeveel keer deze werd gedownload. Dit is veranderd naar één cent per gedownloade podcast met een minimum van Euro 130.

De oorlog heeft er voor gezorgd dat het nieuwe tarief nu pas voor iedereen ingaat op 1 januari 2012. [RadioWereld.NL]