Zoek
Sluit dit zoekvak.

Justin Timberlake krijgt milieuprijs

Justin Timberlake wordt geëerd voor zijn ‘groene’ levensstijl. De zanger en acteur ontvangt in oktober de Futures Award van The Environmental Media Association.

(Novum/AP) – Justin Timberlake wordt geëerd voor zijn ‘groene’ levensstijl. De 30-jarige zanger en acteur ontvangt volgend maand de Futures Award van milieuorganisatie The Environmental Media Association (EMA).

De EMA prijst Timberlake onder meer voor zijn betrokkenheid bij milieugerelateerde zaken en zijn ‘milieuvriendelijke’ golfbaan. Hij kocht het terrein bij Memphis in 2007 en telde zestien miljoen dollar neer voor een renovatie om het complex milieuvriendelijker te maken. Volgens de organisatie probeert de zanger ook tijdens zijn tournees natuurvervuiling zoveel mogelijk te beperken.

De EMA kent de Futures Award toe aan mensen in de entertainmentindustrie die in de toekomst een voorbeeldrol gaan spelen op het gebied van natuurbehoud. Eerdere winaars waren acteur Edward Norton, actrice Rosario Dawson en de band Maroon 5.

Timberlake krijgt de prijs op 15 oktober overhandigd in Burbank in Californië.

[Novum]