Kort nieuws: donderdag 16 september

De samenvatting van de miljoenennota is in zijn geheel op internet gezet door RTL-nieuws. Het is hoogst opmerkelijk dat een redactie nu al over de zogeheten hoofdlijnennota beschikt, die volgende week dinsdag officieel wordt gepresenteerd.

Het kabinet schrijft in de tekst die RTL heeft gepubliceerd dat sommige maatregelen pijnlijk zullen zijn. De Rijksvoorlichtingsdienst zegt dat de voorlopige tekst op onderdelen onjuist is; het ministerie van Financiën spreekt zelfs van een oerversie. RLT-nieuws daarentegen zegt dat het wel degelijk een recente versie is. De nota is hier te bekijken

UPC
UPC Nederland start deze maand met digitale telefonie via VoIP. Gebruikmakend van haar geavanceerde breedband IP-technologie is UPC de eerste in Nederland die grootschalig goedkope digitale telefonie via VoIP aanbiedt.

538
Radio 538 geeft ook dit jaar weer zes studentenkamers weg. De zesde en laatste kamer wordt weggegeven op het Studentenkameractie-eindfeest op 23 september in Nighttown in Rotterdam. De avond wordt gepresenteerd door Radio 538 DJ Jens Timmermans. Alle studenten die een kamer in Rotterdam zoeken, kunnen zich opgeven via Radio538.nl en naar het Studentenkamereindfeest komen om kans te maken op de sleutels van de allerlaatste studentenkamer.

Popstars
Naast de vele fansites die op dit moment al actief zijn, gaat de officiële website van het RTL 4-programma ‘Popstars – The Rivals’ Popstarstherivals.nl, dat zaterdag 25 september van start gaat bij RTL 4, online. Vanaf zaterdag 18 september is de site Popstarstherivals.nl te bekijken.

Schokkend
SBS 6 brengt vanavond van 20.30 uur tot 21.55 uur ‘De 25 Meest Schokkende TV Momenten Aller Tijden’  gepresenteerd door Quinty Trustfull. In deze aflevering komen televisiefragmenten voorbij die velen zich kunnen herinneren als de dag van gisteren. Het volgende thema in de reeks is ‘De 25 Grootste Showbizzleugens Aller Tijden’ op 23 september.

Dankerlui
Rogir Dankerlui (33) is per 1 september redacteur/verslaggever bij AVRO’s Twee Vandaag. Als freelance journalist werkte hij onder meer voor de VPRO, NPS, TeleacNOT, SBS Hart van Nederland en TV Noord-Holland. Tevens was Dankerlui de afgelopen jaren één van de gezichten van TV Utrecht en TV Flevoland. In 2000 won hij de Mira Media Aanmoedigingsprijs voor aanstormend mediatalent.