Search
Close this search box.

Headlines uit de krant: donderdag 16 september

De werkgeversorganisatie VNO-NCW gaat in een radiocampagne het kabinet vragen water bij de wijn te doen in de vut- en prepensioenkwestie. De werkgevers pleiten voor een mildere overgangsregeling, waardoor werknemers van 50 jaar en ouder nog gebruik mogen maken van het fiscale voordeel.

Dat heeft VNO-NCW woensdag bekendgemaakt. In de spotjes doen de werkgeversvoorzitters Schraven (VNO-NCW), Brinkman (bouw) en Kraaijeveld (metaal) een beroep op het kabinet. Het kabinet heeft de overgangsregeling vastgesteld op 57 jaar. Lees verder

Tokkie
Emile Ratelband is ook in Amersfoort op zoek naar een woning voor de veelbesproken Amsterdamse familie Tokkie. Dat bevestigt makelaarskantoor Bayense uit Delft. Volgens de makelaar die Ratelband in de arm heeft genomen, concentreerde de zoektocht zich eerst op Amsterdam, maar zijn ‘ de zoekcriteria uitgebreid’. Lees verder 

Tokkie (1)
Emile Ratelband heeft in Amersfoort een woning bezichtigd voor het omstreden gezin Ruijmgaart-Tokkie. Die is hem aangeboden. Ratelband wil niet zeggen om welke woning het gaat in verband met zijn ervaringen in Haarlem. Bewoners van die stad kwamen in opstand toen duidelijk werd dat Ratelband een woning in hun buurt voor de Tokkies wilde kopen. Eveneens verhoogde de eigenaar de vraagprijs aanzienlijk. ,,Daar heb ik van geleerd,’’ zegt Ratelband. Hij houdt de locatie van het pand dat hij in Amersfoort op het oog heeft dan ook angstvallig geheim. ,,Ik zeg niets meer tot de aankoop rond is.’’ Lees verder 

TV
We moeten ervan af, met gemeenschapsgeld programma’s uit te zenden, waar ook de commerciële zenders interesse in hebben. Dat geluid begint nu vanuit de kamerfracties van VVD en D66 te klinken. In feite gaat het er daarbij vooral om, de sportuitzendingen aan de commerciële televisie over te laten. Het werd al eerder beweerd in een lezersbrief van mij in het BD van enige jaren terug. Daarin ging het er toen vooral om de televisiereclames op de publieke omroepen, waaraan de meeste kijkers immers een behoorlijke hekel hebben, kwijt te raken. Lees verder

MP3
De Joybee 180 had hier de eerste mp3-speler moeten worden die niet alleen muziek kan opnemen en afspelen, maar zelf ook kan uitzenden. Een uur na de presentatie van dit nieuws moest BenQ gisteren beschroomd bekennen dat die functie er in Nederland niet in zit. Het zendergedeelte is in Nederland verboden. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat geeft geen toestemming voor het gebruik van een fm-frequentie. Het bereik van de ingebouwde zender zou overigens beperkt zijn. Zo zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn de muziek van de Joybee 180 draadloos op de autoradio af te spelen, of op een meegenomen draagbare radio te beluisteren. Ondanks dat beperkte bereik kon het mini-zendertje niet door de beugel. Lees verder 

Radio en tv
De Nederlandse dagbladconcerns als De Telegraaf, Wegener en PCM krijgen voortaan meer ruimte om een commercieel televisie- of radiostation volledig in handen te krijgen. Dit heeft staatssecretaris M. van der Laan (cultuur en media) gisteren verklaard tijdens de jaarvergadering van de Nederlandse Dagbladpers. Tot nu toe mochten krantenconcerns die een kwart of meer van de dagbladmarkt bezitten, geen controle uitoefenen over een commerciële omroep. Dit percentage wil de staatssecretaris verhogen naar 35 procent. Lees verder

Gerelateerde berichten