KORT NIEUWS OP VRIJDAG 18 MEI 2001 (Updated 12.30 uur)

07.00 uur

Radio 538 wil de internetsite van www.radiowereld.nl inhoudelijk aan banden leggen.De jongerenzender bekijkt de juridische mogelijkheden, zo heeft Michel Palmen, marketingmanager van 538, laten weten in het radioprogramma “Storing” van BNN gisteravond op Radio 1.

Radiowereld.nl wordt gemaakt door hobbyisten. Er zijn zowel medianieuwtjes als mediaroddels te vinden. In de rubriek ‘Mediaroddels’ worden vaak negatieve verhalen over dj’s van Radio 538 geplaatst. Na een korte rustperiode van twee dagen heeft RadioWereld besloten de forums gedeeltelijk te openen om te kijken hoe de bezoekers hierop reageerde. Sinds vannacht zijn bijna alle forums inclusief de “MediaRoddels” weer geopend. Meer nieuws volgt in de loop van vandaag.

Dit heeft een van onze bezoekers op het www geplaatst (http://www.radionrg.com/radiowereld-1.mp3)Luister hier naar een klein fragment Voor wie de uitzending van BNN op Radio 1 gisteravond gemist heeft:

In Den Haag is het burgerlijk huwelijk voltrokken tussen prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst. Het bruidspaar werd in de trouwzaal van het voormalige Haagse stadhuis in de echt verbonden door burgemeester Deetman. Onder de aanwezigen waren prins Bernhard, koningin Beatrix, prins Claus en kroonprins Willem-Alexander met zijn verloofde Maxima die donderdag haar dertigste verjaardag viert.

Vanaf 21 juni volgt Herman Bruggink (54) Loek van Vollenhoven op als voorzitter van de Stichting Reclame Code. Bruggink, vroeger was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Elsevier en Reed Elsevier. Momenteel is hij onder meer lid van de Raad van Commissarissen van PCM.

Inwoners van Volendam hebben in Nederland de meeste kans de eerste plaats van de hitlijsten te bereiken. Dat heeft samensteller van het Hitdossier, J. van Slooten, becijferd in navolging van Brits onderzoek.

Vrijdag 29 juni is het zover, op radio 3FM wordt dan de homo-100 uitgezonden. Van 9.00 tot 18.00 uur worden de meest glitterende en gezelligste platen aller tijden gedraaid. De makers van Ruuddewild.nl hebben het idee gelanceerd en samen met een aantal andere 3FM-DJ’s zal de homo-hit-lijst gepresenteerd worden. Speciaal voor de gelegenheid is de website Homo-100.nl geopend, hier kun je alvast in de stemming komen en jouw drie favorieten voor de lijst mailen. Verder kun je “wist u dat”-jes lezen en zijn er diverse links te vinden.

Marktonderzoeksbureau IDC verwacht dat de prijs van onbeschreven CD’s met deze zomer met ruim 300% gaat stijgen. De laatste jaren was de prijs voor deze schijfjes extreem laag, doordat de productie veel groter was dan de vraag verkochten de fabrikanten de CD’s tegen dumpprijzen. Inmiddels is de productie veel lager.

Goed nieuws voor de fans van het bovennatuurlijke. Fox Tv, de Amerikaanse zender die ‘The X-Files’ maakt, kondigt een negende reeks van de populaire serie aan. De toekomst van de sciencefictionreeks was onzeker sinds het vertrek van hoofdpersonage Fox Mulder.

De Japanners hebben behoorlijk te leiden onder spam op de mobiele telefoon. De gemiddelde japanner ontvangt dagelijks vijf ongevraagde reclame berichtjes op zijn mobieltje. De Japanse WAP-variant iMode heeft als nadeel dat het e-mail adres standaard gelijk is aan het telefoonnummer. Dit maakt het voor eenvoudig op grote schaal mailadressen te verzamelen.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

In Europa is nog maar 14% geïnteresseerd in m-commerce, het via een mobieltje aanschaffen van goederen en diensten. Een klein jaar geleden was dit nog 29%. In Amerika daalde de interesse zelfs van 34% naar 3%.

Cabaretgroep De Vliegende Panters, bekend van het alternatieve Dikkie Dik-verhaal, gaan tijdens Indorppop 2001 een sketch voor hun nieuwe tv-serie opnemen. De sketch rond een metalband wordt eind van de middag opgenomen en is in oktober te zien bij de VARA.
De VARA zocht een geschikte locatie voor de act en zocht daarop contact met de Stichting Indorppop. Het bestuur wist het programma zo de schuiven dat tussendoor de opnames mogelijk zijn. De Vliegende Panters spelen een metalband met een wel heel ongebruikelijk nummer. Dat zal tijdens het festival geplaybackt en geregistreerd worden. Voor het publiek een extraatje bij het toch al uitgebreide programma van het festival. Meer info vind u op www.indorppop.nl

De overname voor 93 procent van The Music Factory (TMF) door MTV Networks Europe zal per 1 juni worden geformaliseerd. Dat heeft Wegener bekend gemaakt. Radio 10 FM/Love Radio blijven eigendom van Wegener via de Radio 10 Groep. René Witzel, nu directeur van TMF en Radio 10 FM/Love Radio, zal bij TMF aanblijven en in dienst treden van MTV Networks Europe. Wegener heeft Derk Jolink aangesteld als interim-manager voor de Radio 10 Groep. Jolink zal volgens Wegener betrokken zijn bij de verkoop van het radiostation en de procedures rondom de frequentieverdeling. (Broadcastmagazine)

Omroep Flevoland zoekt kandidaten voor het Flevolands songfestival. Geïnteresseerden kunnen tot 1 juni een cassetteband, cd of md insturen voor de voorselectie.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email