Retecool.nl legt internetsite Radio 538 plat [Update]

Retecool.nl heeft vandaag rond 7 uur een actie gehouden met als doel het platleggen van de internetsite van het commerciële radiostation Radio 538. Dit omdat Radio 538 met enige regelmaat luisteraars oproept massaal een internetsite te bezoeken, waardoor de site in kwestie bezwijkt onder de aandacht.

Retecool omschrijft het zelf als: “Het testen van de capaciteit van de radio538 server op een door Jeroen van Inkel gepatenteerde manier, te weten: Gezellig met z’n allen te gelijk rond een uur of zeven ’s avonds naar de Radio 538 site kijken :-)”

Radio538.nl bezweek al snel onder de enorme belangstelling, mede doordat Retecool een script online had gezet om de actie te ondersteunen. Hierdoor konden bezoekers van Retecool met 1 of meerdere schermen tegelijk continue de website van het populaire radiostation opvragen. Als gevolg hiervan was de site korte tijd na 19 uur al praktisch onbereikbaar of erg traag. Om acht uur heeft Retecool het script weer offline gehaald. Ruim een kwartier later was Radio 538 weer normaal te bereiken.

Retecool.nl noemt het “Retecool Consumer Information” ‘experiment’ geslaagd. [MvD]