Kort media nieuws: dinsdag 4 februari 2003

[18.55 uur]
Goedeavond.

Vanaf morgen kunnen abonnees van Casema in Den Haag luisteren naar een nieuwe radiozender. Op advies van de Haagse Programmaraad wordt Happy Radio vervangen door Radio 192 (94,9 MHz).

Vanavond brengt SBS 6 vanaf 20.25 uur live de 1/8 finale om de Amstel Cup tussen De Graafschap en FC Utrecht. Woensdag, tussen 19.25 en 22.45 en 23.05 en 00.00 uur, brengt men onder andere live de eerste helft van de wedstrijd Excelsior – Ajax 2. Daarna schakelt men live over naar de Amsterdam Arena voor de wedstrijd tussen Ajax en Roda JC. Tijdens deze wedstrijd wordt indien daar aanleiding toe is geschakeld tussen Amsterdam en Rotterdam.

De CANAL+ publieksprijs is dit jaar toegekend aan de film “Whale Rider” van regisseuse Niki Caro. Whale Rider is een verfilming van de gelijknamige roman van Witi Ihimaera uit 1986. De prijs is uitgereikt op het internationale filmfestival in Rotterdam.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Abonnees van Casema in Amstelveen kunnen vanaf vandaag kijken naar TV Noord-Holland. via kanaal (68) van RTL Television wat hierdoor komt te vervallen. Nu de fusie tussen AT5 en TV Noord-Holland niet is doorgegaan, heeft TV Noord-Holland de status van regionale publieke omroep gekregen. De Mediawet verplicht Casema om een regionale publieke omroep via de kabel door te geven. Voor Amstelveen is dit dus TV Noord-Holland geworden.

Het gebruik van internet gaat ten koste van TV-kijken, zo blijkt uit het rapport ‘Surveying the Digital Future’ van de Californische Universiteit UCLA. Het afgelopen jaar bevond 71,1% van de Amerikanen zich op internet. Deze surfers keken wekelijks 5,4 uur minder televisie dan de niet-internetgebruikers.

Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

Vanaf 24 maart 2003 zal Canal Digitaal Satelliet de Mediaguard Smartcards onder hun abonnees gaan omruilen. Vanaf 05 mei 2003 zal uitsluitend worden overgegaan op de (nog niet gekraakte) Mediaguard 2-codering. De Irdeto-abonnees kunnen gewoon hun oude kaart blijven gebruiken, maar ook de omwisseling voor Irdeto smartcards zal in de toekomst werkelijkheid gaan worden.

Radio Rijnmond mag zich de laatste maanden van vorig jaar wéér marktleider van de Rijnmond-regio noemen, zoe liet men weten via een persbericht. Terwijl de concurrenten luisteraars met ludieke acties probeerden te lokken, zoals de Radio 2 top 2000, wist Radio Rijnmond de koppositie met haar gewone programmering te bereiken. In zijn algemeenheid kon Radio Rijnmond op werkdagen tussen 8 en 13 uur op een zeer stabiel hoog marktaandeel rekenen

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Woensdagmiddag kunnen fans chatten met Mary Amora en Zooom, de twee winnaars van de eerste voorronde van het Nationaal Songfestival van 1 februari. Van 16.00 uur tot 16.30 uur geeft de Filippijnse Mary Amora via songfestival.nl antwoord op alle vragen en aansluitend van 16.30 uur tot 17.00 uur Denyse, Kim en Stans, de dames van Zooom.

In week 4 (20 t/m 26 januari 2003) is in totaal voor € 6.340.797,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. Rabobank is met een bruto radiobudget van € 297.786,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Unilever Bestfoods met € 209.000,-. Versatel Telecom International is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 208.410,- aan radiocommercials uit laten zenden.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.