Bart van Leeuwen stopt bij Radio Veronica

Bart van Leeuwen (62) stopt bij de landelijke radiozender Radio Veronica. Zijn contract met Veronica loopt op 30 januari af en wordt niet meer verlengd. Bart van Leeuwen, een pseudoniem van Ton Egas, is komende zondag (11 december) voor het laatst te horen tussen 08.00 en 12.00 uur met onder andere het bekende item de ‘Plaat en zijn Verhaal’.

Bart van Leeuwen stopt bij Radio Veronica Op 1 januari 2017 gooit Radio Veronica weer het roer om. Radio Veronica zal zeer binnenkort ook een nieuwe programmering bekendmaken.

Over zijn tijd bij Veronica zegt Van Leeuwen: “Ik vind het jammer dat Erik de Zwart niet de mogelijkheid heeft gekregen door te gaan op de ingeslagen weg.

De luistercijfers waren in elk geval veelbelovend de laatste tijd. Ik had daar graag nog een paar jaar aan meegedaan zodat ik mijn radiocarriere had kunnen afsluiten bij het station waar ik ooit ben begonnen.”

Het is onduidelijk of Van Leeuwen na Radio Veronica nog ergens anders te horen: “Steeds meer radiostations vertonen een ongebreidelde verjongingsdrift, dus de spoeling wordt dun helaas. Daarbij komt nog dat de meeste stations hun programmering voor 2017 net op de rit hebben.”

Bart van Leeuwen
Hij begon zijn radioloopbaan in 1973 bij de zeezender Veronica op het zendschip de Norderney en werkte daarna bij de legale en publieke omroep Veronica, waar hij tot 1992 te horen was.

Van Leeuwen was in het verleden ook te horen bij Radio Mi Amigo, RTL Radio, Radio 538, Radio Nationaal, Radio 10 FM, Classic FM en natuurlijk Radio Veronica.

Op 20 juni 2011 had Bart van Leeuwen voor onbepaalde tijd bijgetekend bij Radio Veronica, op 1 november 2013 maakte hij er echter zijn voorlopig laatste uitzending om op 7 februari 2015 weer terug te keren.

Van Leeuwen blijft voorlopig de stationvoice van het landelijke radiostation Classic FM. Daarnaast spreekt hij wekelijks het RTL7 programma Transportwereld in. Daarnaast spreekt hij voor zijn eigen bedrijf commercials en bedrijfsfilms in. [Radiowereld.NL]