Roos Abelman wordt vaste presentator van Spraakmakers

Roos Abelman wordt vanaf 1 januari 2024 de vaste presentator van het NPO radio 1-programma ‘Spraakmakers’. Ze neemt het stokje over van Ghislaine Plag die eerder deze week bekendmaakte te stoppen met het programma.

Foto: Darren Smith

Abelman is geen onbekende voor de luisteraars van NPO Radio 1. Toen Plag vorig jaar een pauze inlaste, was ze al als invaller te horen. En ook de afgelopen maanden was Abelman regelmatig te horen in het programma.

Spraakmakers is een fantastisch programma om te maken“, licht Roos toe. “Alles zit erin: het gesprek van de dag, boeiende gasten, snelheid en tegelijkertijd ook de duiding en de diepgang waaraan onze luisteraars behoefte hebben. Ik heb heel veel zin om dit programma dagelijks te presenteren, ik kan niet wachten tot het januari is.

Abelman presenteert Spraakmakers van maandag tot en met donderdag, terwijl Carl-Johan de Zwart neemt de vrijdag voor zijn rekening blijft nemen. Daarnaast blijft Abelman een van de gezichten van het tv-programma Pointer. [RadioWereld.NL]