Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Radio 5 reist week lang terug naar de jaren 80

NPO Radio 5 reist terug naar de eighties tijdens ‘De Week van de Jaren 80’, van zaterdag 20 tot en met vrijdag 26 mei. Naast veel muziek uit de vorige eeuw wordt de week afgewisseld met verhalen rond belangrijke (nieuws)gebeurtenissen van toen. Het is voor het eerst sinds 2019 dat NPO Radio 5 weer een speciale jaren ’80 week organiseert.

Artiesten die de revue passeren zijn onder anderen Klein Orkest, Dire Straits, Tina Turner, Doe Maar, Fleetwood Mac, UB40, Toontje Lager, The Alan Parsons Project, Het Goede Doel, Michael Jackson, Gloria Estefan & Miami Sound Machine en Lionel Richie.

Terugblikken
Tijdens de NOS-bulletins, maar ook op andere momenten, wordt teruggeblikt op impactvolle momenten uit de jaren 80. Denk aan De Familie Knots, Medisch Centrum West, de walkman, de cd, de videorecorder, Tsjernobyl, inhuldiging van Koningin Beatrix, de Elfstedentochten van ’85 en ‘86, val van de muur, de ontvoering van Freddy Heineken, protesten tegen kernwapens en de introductie van de pinpas.

Toplijst
Afsluiting van ‘De Week van de Jaren 80’ vormt ‘De Evergreen Toplijst van de Jaren 80’ op vrijdag 26 mei, te horen van 06.00 tot 20.00 uur. De Toplijst wordt samengesteld door NPO Radio 5 met hulp van de luisteraars die via nporadio5.nl kunnen stemmen. Bij de laatste Toplijst van de jaren ’80 in 2019 stond ‘Over de muur’ van Klein Orkest op één, gevolgd door ‘The River’ van Bruce Springsteen en ‘Who Wants To Live Forever’ van Queen. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Bah ook weer de jaren 80 een week lang terwijl het niet eens hun doelgroep is.
    Er zijn al genoeg van die zenders waar je de hele dag Prince en Queen hoort zeker weer een idee van de zenderleiding ?