Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuw Johnny Cash album in première in ‘De avond van 5’ op NPO Radio 5

Het NPO Radio 5-programma ‘De avond van 5’ staat donderdagavond (27 juni) in het teken van Johnny Cash. Dit is ter ere van het nieuwe Cash-album Songwriter dat een dag later uitkomt. In de uitzending treedt ook de Johnny Cash tributeband Def Americans op.

Daarnaast draait presentator Gerja Wolf nummers van het nieuwe Cash-album die nog niet in Nederland te horen zijn geweest. Ook spreekt Wolf met Cash-deskundigen en fans Roelof Hemmen en Luuk Rijneveld.

Het nieuwe album Songwriter wordt vrijdag 28 juni postuum uitgebracht door de zoon van Johnny Cash. Het zijn oude opnames van Cash uit 1993, met de instrumentalen opnieuw ingespeeld door artiesten die met hem samen hebben gewerkt. Twee nummers van het album zijn al bekend. De rest van het album is eigenlijk pas vanaf vrijdag te luisteren, en dus ook al een aantal nieuwe nummers in het EO-radioprogramma ‘De avond van 5’ op donderdagavond van 20.00 tot 23.00 uur. [RadioWereld.NL]