Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio 10 en Rob van Someren bereiken akkoord over arbeidsconflict (Update)

Talpa, eigenaar van Radio 10, en Rob van Someren hebben alsnog een akkoord bereikt over de toekomst. Dit laat een woordvoerder van de rechtbank weten aan het ANP. De radiodeejay en het radiostation stonden afgelopen woensdag tegenover elkaar in de rechtbank over de verplaatsing van het middagprogramma ‘Somertijd’ naar het weekend.

Foto: video still Youtube

Vorige maand werd bekend dat Van Someren zijn dagelijkse middagshow op Radio 10 kwijtraakt en plaats moet maken voor Gijs Staverman. Dat nieuws was een klap voor Van Someren. Ook zijn dagelijkse avondshow ‘De Nacht wacht’ verhuist naar het weekend.

Twee weken geleden werd bekend dat Van Someren het afnemen van zijn middagshow aanvecht. Volgens de deejay staat er duidelijk in zijn contract dat hij de middagshow presenteert. Woensdag diende daarom een kort geding.

De rechter gaf aan Van Someren in het gelijk te willen stellen, maar gaf beide partijen de opdracht mee om toch te proberen een akkoord te bereiken. Daar kregen ze tot maandag de tijd voor. Mocht er geen akkoord bereikt worden, dan zou de rechter komende vrijdag uitspraak doen.

Maar er is alsnog een akkoord bereikt. Wat dit akkoord inhoud is nog niet bekend. Volgens de advocaat van Van Someren is het aan Talpa om hier inhoudelijk over naar buiten te treden.

Update
Talpa laat weten voor het eind van de week met meer informatie te komen. [RadioWereld.NL]