Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio 10-deejay Rob van Someren vecht afname middagshow aan bij rechter

Rob van Someren vecht het afnemen van de middagshow op Radio 10 aan. Komende woensdag (19 juni) staat de deejay tegenover Radio 10-eigenaar Talpa voor de rechter, zo bevestigen beide partijen aan De Telegraaf.

Foto: video still Youtube

Vorige maand werd bekend dat Van Someren zijn dagelijkse middagshow op Radio 10 kwijtraakt en plaats moet maken voor Gijs Staverman. Dat nieuws was een klap voor Van Someren. Ook zijn dagelijkse avondshow ‘De Nacht wacht’ verhuist naar het weekend.

Enkele dagen voordat bekend werd dat Somertijd naar het weekend verhuist werd bekend  dat van Someren een rechtszaak tegen zijn werkgever gewonnen had over salarisverhogingen. Radio 10 is tegen de uitspraak in beroep gegaan.

Van Someren kan de verbanning naar het weekend niet los zien van zijn eerdere rechtszaak over salarisverhoging. Ook is de deejay van mening dat een weekendprogramma niet in zijn huidige contract past. Hierin zou zelfs staan dat hij de middagshow tussen 16 en 19 uur presenteert. En daarom spant hij een kort geding aan.

Ik heb juridisch advies in gewonnen,” zegt Van Someren in De Telegraaf. “Ik wil – ook voor mijn collega’s die in de toekomst misschien voor dezelfde verrassing komen te taan – weten of radio deejays vogelvrij zijn. Het doet mij veel verdriet om op deze manier mijn dagelijkse middagshow te verliezen.” [RadioWereld.NL]

3 reacties

 1. Gezellige boel daar bij Radio 10 maar ik lach me rot als de rechter hem weer gelijk geeft.
  John de Mol zal wel blij zijn met de leiding daar ze zakken steeds verder weg.
  Dat krijg je met snotneuzen die denken dat ze verstand van Radio hebben wat een aanfluiting.

 2. Tja, Rob kan betreffende ’t contract waar ook de rechter (tijdens deze zaak) inzage in had best een punt hebben en hij werd natuurlijk ook niet voor niets in ’t gelijk gesteld.

  Echter: wat betekend zo ’n contract nog als het salaris wat daarin wordt vermeldt totaal (qua tegenwoordige verhoudingen) van ’t huidige afwijkt?

  Juridisch gezien kan zoiets tijdens een hoger beroep toch nog weleens problematisch worden.

  En: spelen er nog andere redenen? dan zullen journalist of Rob zelf dit waarschijnlijk niet hebben aangekaart.

  Overigens: zonder voor de volle 100% op de hoogte te zijn: hopen ook wij hier op een bevredigende uitkomst van dit conflict.

  Van Someren heeft wel iets op weten te bouwen weten ook vele radioliefhebbers. Echter: zowel als stationsmanager of als programmamaker bij ’t nog redelijk sterke Radio10 zendermerk, zou je zoiets toch liever niet in een landelijke tabloid terecht zien komen? Nogal wat radioluisteraars lezen terwijl de radio aanstaat gaarne hun avond of ochtendkrantje. Of Talpa – en Rob beter gezamenlijk een middenweg hadden kunnen kiezen? Managing vereist tegenwoordig bredere inzichten. Feitelijk: veranderen programmeringen continu. Of je zonder enig compromis tegenwoordig nog ergens uitkomt een steeds actueler probleem.