Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gerard Ekdom zwaait af bij Radio 10: “Tijd om een schip te gaan vlottrekken” (audio)

Gerard Ekdom heeft vrijdagochtend zijn laatste ochtendshow op Radio 10 gepresenteerd. “Bijna zes jaar heb ik met heel veel plezier de ochtendshow op deze zender gedaan”, zo vertelde de deejay.

Foto: video still Youtube

Tijdens de laatste show kwam ook Evelien de Bruijn langs. Zij was tot eind vorig jaar zijn vaste sidekick. Ook nieuwslezer Henk Blok, die normaal gesproken op vrijdagochtend vrij is, was van de partij. Ook voor hem was dit het afscheid van Radio 10.

Volgens Ekdom besloot hij om “de weg van het avontuur” te kiezen. “De kans om met een vriendengroep iets tofs te gaan doen, ergens anders, voelde voor mij het allerbeste wat ik kon doen. Dus ik heb besloten mijn gevoel te volgen, want het gevoel spreekt voor mij altijd de waarheid. Maar dat neemt niet weg dat ik iedereen hier bij Radio 10 ontzettend ga missen.

En toch voelt het goed om de volgende stap te gaan nemen”, aldus een geëmotioneerde Ekdom. “Tijd om een schip vlot te gaan trekken.

Naar Veronica
Begin dit jaar werd officieel bekend dat Ekdom Radio 10 inruilt voor Radio Veronica, waar hij eveneens de ochtendshow gaat presenteren. Wanneer hij bij zijn nieuwe baas start is nog niet officieel bekend gemaakt, maar mogelijk is dit al over enkele maanden. Rob Stenders noemde in zijn programma als enkele keren de maand september.

Het was de bedoeling dat Ekdom nog tot eind juli een programma zou maken op Radio 10. Daarna zou hij nog een concurrentiebeding hebben van een half jaar, waardoor hij pas begin volgend jaar op Radio Veronica zou kunnen starten.

Enkele weken geleden werd bekend dat Ekdom op 31 mei al afzwaait bij Radio 10. Het lijkt er dan ook sterk op dat Mediahuis, eigenaar van Radio Veronica, en Talpa, eigenaar van Radio 10, tot een akkoord zijn gekomen over een vervroegde overstap.

Ochtend op 10
Vanaf maandag (3 juni) presenteert Lex Gaarthuis de dagelijkse ochtendshow op Radio 10, samen met sidekick Luuk van den Braak en nieuwslezer Marrit de Vries. [RadioWereld.NL]