Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rob van Someren wint rechtszaak: Radio 10 moet alsnog salarisverhogingen betalen

Radio 10 moet de alsnog salarisverhogingen aan middagdeejay Rob van Someren betalen. Dit heeft de kantonrechter van Amsterdam geoordeeld in een zaak die was aangespannen door de deejay. Het gaat om verhogingen over de jaren 2020, 2022 en 2023.

Foto: video still Youtube

Van Someren werd in januari 2015 aangetrokken door Radio 10 voor de middagshow. Het station was toen nog in handen van Radiocorp. In 2017 werd Radio 10 overgenomen door Talpa. Hierdoor wijzigden ook enkele arbeidsvoorwaarden om deze in lijn te brengen met de medewerkers van de andere radiostations van Talpa.

Beloningsregeling
In 2020 ontving Van Someren een nieuwe arbeidsovereenkomst met de daarbij geldende bonusregeling voor dat jaar. Hierin wordt onder meer verwezen naar de standaard beloningsregeling van Talpa, die zoals gebruikelijk gekoppeld is aan functie en beoordeling. Ook staat hier de indexatie in van de salarissen.

Individuele afspraken
Omdat de deejay sinds 2020 meerdere keren met de maximale score is beoordeeld, is Van Someren van mening dat hij daarom ook recht heeft op de daaraan gekoppelde salarisverhoging. Radio 10 betwist dit echter, omdat het salaris van de deejay, bijna 27.000 euro bruto per maand, buiten de reguliere salarisschalen valt. Met Van Someren zouden, als één van de gezichten van de zender, individuele afspraken zijn gemaakt.

Maar de rechter oordeelt dat niet is gebleken dat er individuele afspraken met Van Someren zijn gemaakt over salarisverhogingen, die tot uitsluiting van de reguliere salarisverhoging op basis van beoordeling en indexatie leidt. En daarom moet Radio 10 alsnog salarisverhogingen aan de deejay over 2020, 2022 en 2023 betalen. Ook moet de radiozender een deel van de wettelijke rente vergoeden.

De kantonrechter deed overigens eind vorig jaar al uitspraak, maar deze is nu pas openbaar gemaakt. [RadioWereld.NL]

 

 

3 reacties

 1. Wat een patser 27.000 euro per maand voor een beetje stom lachen en oude moppen. En dan nog meer vragen via een rechtbank.
  Laat hem lekker naar Veronica vertrekken met 1.8 % marktaandeel als ze hem nog willen hebben daar.

 2. Grote fout: Van sommeren heeft helemaal niet de zender gered.Het programma, met al die mannen meligheid, is zelfs een probleem voor radio 10.

  Er schakelen veel luisteraars uit die gewoon de goeie hits willen horen.
  En er gaan heel veel vrouwelijke luisteraars weg om 16.00 uur. Dat vinden adverteerders niet leuk.

  Dus een gewoon drivetime programma zou de zender waarschijnlijk meer opleveren..

 3. Patrick dit was nou eens een hele goede analistische blog! Ik luister noodgedwongen altijd naar radio 2 en vraag me al langere tijd af waarop de vermeende populariteit van Gijs ik zwam maar wat Staverman en Ruud lispel en stotter de Wild nu eigenlijk gebaseerd is. Dat gaat toch bij een andere zender ook niets worden, vergane glorie. Heb je eigenlijk zelf nog een programma? Ik kan me nog herinneren dat je altijd zo n gaaf machine band nummer met veel blaasorkest had als je begon, zou ik graag nog eens horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *