Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio 10 Gold stopt met ‘Kraak de Kluis’

Radio 10 Gold gaat stoppen met het spel ‘Kraak de Kluis’. Deze week kunnen de luisteraars van de zender voor het laatst het kluisbedrag raden, waarna het spel na ongeveer 10 jaar van de zender zal verdwijnen. Het verdwijnen van ‘Kraak de Kluis’ maakt deel uit van de grootschalige reorganisatie en verjonging die Talpa radio momenteel doorvoert bij de zender.

‘Kraak de Kluis’ is momenteel nog één van de vaste ingrediënten van de programmering van Radio 10 Gold. Al jarenlang wordt het spel namelijk elke dag gespeeld op de zender. Ongeveer 10 jaar geleden werd het spel ingevoerd als opvolger van het spel ‘Tel en bel’, waarbij luisteraars het aantal gedraaide platen moesten tellen.

Het principe van ‘Kraak de Kluis’, dat tot de langstlopende spelletjes van de Nederlandse radio van dit moment behoort, is simpel. Elke ochtend werd op Radio 10 Gold het zogenaamde kluisbedrag bekend gemaakt. Vervolgens werd er elk uur een luisteraar, die zich had opgegeven voor het spel, gebeld met de vraag wat het kluisbedrag is. Indien het antwoord goed was, won de luisteraar dit bedrag.

In plaats van ‘Kraak de Kluis’ zal Radio 10 Gold binnenkort starten met een aantal nieuwe spelletjes, waaronder ‘VIPvoicemail’ en ‘Hitlink’. Daarnaast is elke vrijdagochtend bij René Verkerk ‘De 10’ te horen. Dit zijn tien platen met een bepaald thema, die zijn uitgekozen door de luisteraars van het radiostation.

Een andere ingrijpende maatregel die deze maand nog plaats zal gaan vinden bij Radio 10 Gold is het uitschakelen van de middengolf frequentie AM 1008. Dit zal eind deze maand plaats gaan vinden, maar op welke dag precies is nog niet bekend. [RS/Radio.NL]