Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rob van Someren alsnog naar het weekend op Radio 10

Rob van Someren verhuist met zijn middagprogramma ‘Somertijd’ alsnog naar het weekend op Radio 10. Daarmee gaan de oorspronkelijke plannen alsnog door. Vanaf maandag 8 juli is Gijs Staverman in de middag te horen op Radio 10, Somertijd vanaf 14 september in het weekend.

Foto: video still Youtube

Vorige week stonden Van Someren en Radio 10 nog tegenover elkaar bij de rechter, juist vanwege de verplaatsing van zijn programma naar het weekend. Dinsdag werd bekend dat beide partijen alsnog een akkoord hebben bereikt. Nu is ook bekend wat deze inhoudt: Van Someren blijft bij 10, maar gaat alsnog naar het weekend.

Het is niet mijn bedoeling om Radio 10 te beschadigen door nu mijn poot stijf te houden”, zegt Van Someren in een interview met De Telegraaf. Volgens de deejay zorgt dat alleen maar voor meer negatieve publiciteit. “Ik zou het ook een slechte ontwikkeling vinden als deejays op basis van dit vonnis zouden bepalen welke koers een station gaat varen.

In gesprek zonder advocaten
Samen met zenderbaas Dave Minneboo ging Van Someren zonder advocaten in gesprek, wat resulteerde in een oplossing waar beide partijen achter staan. Beide partijen hebben water bij de wijn gedaan.

Minneboo erkent tegenover De telegraaf fouten te hebben gemaakt. “Ik heb mijn beslissing om Somertijd naar het weekend te verplaatsen als voldongen feit gecommuniceerd, terwijl ik het beter had moeten meenemen in de besluitvorming.” Ook zegt Minneboo juist niet van Van Someren af te willen. “De reden waarom ik Gijs Staverman een dagelijkse middagshow wil laten maken, is omdat ik geloof dat we met een meer muziek-gedreven programma de opkomende concurrentie op de langere termijn kunnen verslaan.” Met Van Someren in het weekend zou 10 zeven dagen per week een sterke programmering hebben.

Naast dat Van Someren akkoord is gegaan met de verhuizing naar het weekend, heeft Talpa het hoger beroep over het salarisconflict met de deejay ingetrokken. Daarnaast is waarschijnlijk het concurrentiebeding uit het contract van Van Someren geschrapt, al zegt de deejay geen plannen hebben om te vertrekken. “Daarvoor draag ik het station een te warm hart toe.” Vrijdag (28 juni) is de laatste doordeweekse uitzending van Somertijd. [RadioWereld.NL]

3 reacties

  1. Vandaag voor het laatse keer nog luisteren naar rob van sommeren. Dan gaat onze radio zender naar verificatie. Of iets anders. September luisterd ik dan alleen in het weekend van 12.00 tot 15.00 naar sommeren. Ik ga dit zo missen van 16.00 tot 18.00

  2. Helaas, maar Gijs is niet mijn piece of cake. Ik heb genoten van mijn ritten baar huis met Rob en kornuiten. Bedankt en tot in het weekend, voor mijn ritten naar huis ga ik toch op ziek baar een andere zender.

  3. Helaas dat dit gaat verdwijnen doordeweeks, voor mij betekend dit dat ik over ga naar radio 2 waar ik de rest van de dag ook naar luister. Vindt deze keuze echt onbegrijpelijk.