Kort media nieuws: donderdag 4 april 2002 [Update 16.45 uur]

[14.00 uur]
Goedemiddag.

Aanstaande zaterdag heeft Van Diepens Dance Dept. wederom een zeer exclusieve line-up tussen 20.00 en 24.00 uur. Zowel Todd Terry, de grondlegger van house-muziek, als – ’the worlds most important deejay’ – Paul Oakenfold, zullen een exclusieve set draaien in het programma Van Diepens Dance Dept. op Radio 538. Beide deejays zullen ieder een set van een uur draaien. Wessel van Diepen over de uitzending van zaterdag: “De grootste dj’s ter wereld komen regelmatig langs en het doet me erg veel om de grondlegger en de vernieuwer van de house samen in mijn programma te hebben.”

De vernieuwde webiste van Radio 538 is op dit moment nog steeds zeer slecht bereikbaar. Mensen die de site proberen te bezoeken krijgen nog steeds veel errors te zien. Op dit moment zijn veel programma-onderwerpen nog niet bereikbaar. Daarnaast wordt gewerkt aan de laadsnelheid van de pagina’s omdat de site erg traag is.

De programmering van Radio 10 FM is iets gewijzigd. Zo is sinds kort op zaterdagavond tussen 18:00 en 19:00 uur De Geschiedenis van de Nummer 1 Hits te horen en is het programma ’s Werelds Grootste Filmhits in de plaats gekomen van ’s Werelds Grootste Musicalhits. Dit is de programmering van Radio 10 FM vanaf woensdag 10 april 2002. De complete programmaring is na te lezen via www.radio10.fm

RTL 4 brengt vanaf 27 april wekelijks het nieuwe programma ‘Zie mij nou’ op het scherm. Hierin gaat het om alles dat te maken heeft met visuele waarneming. Zo zal presentatrice Minoesch Jorissen het menselijk gezichtsvermogen nader bekijken en een opticien zal diverse bekende Nederlanders onder handen nemen.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Charles Huyskens is binnenkort te zien op RTL 5 met het nieuwe programma ‘Verzekeringsmagazine’. Huyskens was tot tien jaar geleden werkzaam als redacteur voor het NOS-Journaal. Momenteel is hij media-adviseur, maar Huyskens kan beide banen goed met elkaar combineren.

John Wijdenbosch wordt de nieuwe presentator van het reality-serie ‘Explosief’, op V8. Het programma wordt momenteel uitgezonden op SBS 6, maar wordt daarnaast uitgebreid met een speciale editie op V8. Wijdenbosch is vooral bekend als acteur. Hij speelde onder meer in ‘Costa!’ en ‘Bradaz’.

Vanaf 30 april presenteren Frits Barend, Henk van Dorp en Jan Mulder hun dagelijkse praatprogramma vanuit het Kurhaus in Scheveningen. De uitzendingen zullen drie weken lang in het teken staan van de komende Tweede Kamerverkiezingen. Ook in het weekend zal het trio te zien zijn. Op zaterdag om 22.00 uur en op zondag om 23.00 uur.

Zondag 12 mei brengt SBS 6, aan de vooravond van de Tweede-Kamerverkiezingen, live het avondvullende programma ‘Waar Stem ik op?’ In dit programma wordt de kijker in de gelegenheid gesteld om op een hele toegankelijke manier te testen welke politieke partij het meest overeenkomt met haar of zijn eigen denkbeelden. Het resultaat levert, drie dagen voor de verkiezingen, de grootst gehouden politieke enquete van Nederland op.

Nieuwsgierig wat voor wereld er schuilgaat achter de muziek die 3FM 24 uur per dag de wereld in stuurt? Werp dan een virtuele blik in de studio. Je kunt kiezen uit een 360° panorama (tour 1
of 2) of een webcam

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

In het kader van het jaarlijks terugkerende Nationaal Museumweekend dat binnenkort plaatsvindt, zendt TV West op donderdagavond 11 april een special uit met als titel ‘Museumweekend’.
Hoofdonderdeel van de special is een film van Boudewijn Buch over de renovatie van het Rijksmuseum van Volkenkunde in Leiden. TV West zendt ‘Museumweekend’ uit op donderdag 11 april om 19.00 uur en 21.00 uur (herhaling vrijdag overdag). Ook Radio West besteedt donderdag 11 april aandacht aan het museumweekend.

De oplage van de landelijke dagbladen is in het vierde kwartaal van 2001 opnieuw gedaald zo meld de Volkskrant en Villamedia. Alleen Trouw zag zijn oplage met 106 exemplaren stijgen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2000. HOI, Instituut voor Media Auditing, publiceerde dinsdag de oplagecijfers, waaruit blijkt dat de oplage van het Algemeen Dagblad eind vorig jaar 328.206 bedroeg, in het vierde kwartaal van 2000 was dat nog 9264 meer. De Volkskrant blijft de grootste PCM-krant, maar zag de oplage met 7152 exemplaren dalen tot 331.080. NRC Handelsblad daalde met 206 naar 269.670 en Trouw steeg naar 126.780. De Telegraaf blijft de grootste landelijke krant, maar zag de verspreide oplage krimpen van 797.900 naar 794.800.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.